OTPREMNINA ILI OSTANAK

Za smijenjenog direktora HAC-a planirali najveću plaću u tvrtki?!

12.12.2012 u 13:05

Bionic
Reading

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić opovrgnuo je priče kako je za smijenjenog direktora Hrvatskih autocesta Dražena Guština unutar te državne tvrtke izmišljen novi odjel kako bi se zbrinuo. 'Nema tog odjela', poručio je Hajdaš Dončić

Nakon sječe u HAC-u, pojasnio je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić, smijenjenim članovima uprave ponuđene su dvije mogućnosti sukladno kolektivnom ugovoru – jedna je otpremnina i odlazak iz poduzeća, a druga ostanak u sustavu na radnom mjestu adekvatnom njihovoj stručnoj spremi.

Potvrdio je, ipak, kako se u slučaju Dražena Guština razgovaralo o njegovom ostanku, a 'nudilo mu se radno mjesta s koeficijentom plaće 9,2 što bi mu jamčilo plaću veću nego predsjedniku uprave'. Ministar je ocijenio kako je to 'neprihvatljivo i neće se dogoditi'.

'Nova uprava HAC-a mora napraviti novu sistematizaciju, jer je bilo suludo da netko u tom poduzeću, koje nije ni Croatia Airlines, niti Hrvatska kontrola zračne plovidbe ili bolnički sustav, u kojima je moguće da zaposlenici imaju veće plaće nego direktori. To je neprihvatljivo i sigurno se neće dogoditi', najavio je Hajdaš Dončić.

Za one koji su odlučili otići, najavljene su otpremnine, a za one direktore koji su odlučili ostati, po ministrovim navodima, jasno je da neće imati veću plaću od direktora HAC-a.

'Samo pokušavam spriječiti anomalije. Ova anomalija nije se dogodila. Čuo sam da se razgovara, ali nisam to dozvolio', zaključio je ministar Hajdaš Dončić.

Prošloga je tjedna ministar smijenio kompletnu upravu HAC-a, nezadovoljan njihovim radom, te su na njihova mjesta došli novi ljudi čiji će prvi zadatak, među ostalim, biti plan restrukturiranja tog državnog poduzeća.