OSTANITE KOD KUĆE

Za produženi vikend munje i kiše; oko 15°C

29.05.2013 u 13:35

Bionic
Reading

Ako ste za produženi vikend planirali krenuti na put, radije dva puta promislite. Naime, u cijeloj Hrvatskoj vrijeme će biti vrlo nestabilno i prohladno s dosta kiše i grmljavinskog nevremena, osobito na Jadranu. Stabilizacija se očekuje tek krajem vikenda

U četvrtak će posvuda biti promjenjivo i pretežno oblačno, te svježije, uz kišu i pljuskove, a mjestimice i grmljavinu. Duž Jadrana te u Dalmatinskoj zagori moguće je i izraženije nevrijeme praćeno grmljavinom i obilnom oborinom. Obilnija kiša moguća je i popodne u Slavoniji. Posvuda će puhati slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 8 do 13, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna u cijeloj zemlji bit će između 15 i 20°C, u Lici koji stupanj niža.

U petak će u kontinentalnim krajevima biti promjenjivo oblačno, a na Jadranu pretežno oblačno. U unutrašnjosti prijepodne moguća je kratkotrajna kiša, a poslijepodne lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Na Jadranu će kiša biti češća i obilnija, a mogući su i grmljavinski pljuskovi osobito tijekom jutra na sjevernom, a poslijepodne na srednjem i južnom dijelu te u Dalmatinskoj zagori. U unutrašnjosti će puhati uglavnom slab jugozapadnjak, a na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 5 do 10, a na Jadranu od 11 do 16°C. Najviša dnevna u cijeloj će zemlji biti od 14 do 19°C.

U subotu će se i dalje nastaviti period izuzetno nestabilnog vremena prouzrokovanog središtem sniženog tlaka iznad sjeverne Italije koje će se postupno premještati prema istoku. Tako će u cijeloj zemlji biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima uz mogućnost za povremenu kišu ili lokalne pljuskove. Dulja sunčana razdoblja očekuju se sredinom dana u zapadnim krajevima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu. Na srednjem i južnom Jadranu te u Slavoniji prevladat će oblačno vrijeme, a mogući su i izraženiji grmljavinski pljuskovi praćeni obilnijim oborinama. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu puhat će slab vjetar sjevernog smjera, a na srednjem i južnom Jadranu umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti od 6 do 10, a na Jadranu od 11 do 16°C. Najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji od 15 do 20°C, u Lici koji stupanj niža.

U nedjelju se sa zapada očekuje postupno smirivanje vremenskih neprilika. U većini krajeva će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Još tijekom jutra je moguća slaba kiša. Jedino će se u Slavoniji tijekom cijelog dana zadržati promjenjivo oblačno vrijeme uz povremenu kišu ili lokalni pljusak. Vjetar će posuda biti slab sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji bit će od 17 do 22°C.

Za detaljniju prognozu kliknite na ovaj link.