HUMANITARNA AKCIJA

Za one bez doma: Nastavlja se kampanja koja je ujedinila sve ljude dobre volje

24.01.2020 u 14:08

Bionic
Reading

Kampanja 'Upletimo se!' u kojoj su građani Hrvatske i ostatka Europe ispleli i iskukičali više tisuća vunenih kvadrata kako bi se oni kasnije spojili u tople deke za zagrebačke beskućnike nastavlja sa solidarnošću prema našim sugrađanima koji trebaju pomoć

U subotu, 25. siječnja 2020. u vremenu od 12 do 19 sati u organizaciji Humanitarne udruge Fajter u prostoru Udruge Ozana na adresi Ulica grada Vukovara 235 (ugao Vukovarske i Strojarske) održati će se prikupljanje hrane, lijekova, higijenskih potrepština i drugih donacija beskučnicima.

Podjela prikupljenog potrebitima odvijati će se od 17 do 19 sati. Tom prilikom nastavit će se i dijeliti deke koje još uvijek nastaju kroz akciju 'Upletimo se!'.

Podjećamo, Štrikeraj cafe i Udruga OZANA humanitarnu akciju 'Upletimo se' pokrenuli su iz želje njihovih korisnika, osoba s intelektualnim teškoćama i djeca s teškoćama u razvoju, da barem jednom godišnje pomažu nekome drugome. Akciji su se pridružili brojni pojedinci Hrvatske i inozemstva. Tijekom kampanje, građani su sudjelovati u izradi velikog božićnog drvca ljubavi i zajedništva pletenjem unikatnih vunenih kvadratića u koje su utkali vlastite potpise i jedinstvene motive. Kvadratići s drvca su nakon adventa, spojeni u vunene deke donirani su beskućnicima u gradu Zagrebu kako bi im se hladni zimski dani učinili barem malo toplijima.

  • +8
Zagreb: Na Europskom trgu svečano je otkriveno božićno drvce ljubavi i zajedništva Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL