za topliju zimu zagrebačkih beskućnika

Humanitarna kampanja 'Upletimo se': Svečano otkrivanje božićnog drvca ljubavi i zajedništva ove subote

05.12.2019 u 20:18

Bionic
Reading

Završni događaj humanitarne kampanje 'Upletimo se' Udruge Ozana i Štrikeraj cafea, svečano otkrivanje božićnog drvca ljubavi i zajedništva održat će se u subotu, 7. prosinca 2019. na Europskom trgu s početkom u 13 sati

Božićno drvce ljubavi i zajedništva simbol je i vrhunac humanitarne kampanje 'Upletimo se' u kojoj su građani Hrvatske i ostatka Europe ispleli i iskukičali gotovo tisuću vunenih kvadrata kako bi se oni kasnije spojili u tople deke za zagrebačke beskućnike. Tijekom otkrivanja drvca, predstavnici Udruge OZANA i Štrikeraj cafea beskućnicima će svečano uručiti prvi dio deka koji su izradili uz pomoć vještih ruku ljudi dobre volje.

Ovo jedinstveno drvce visoko je gotovo četiri metra, a načinjeno je upravo od jednog dijela doniranih unikatnih vunenih kvadrata, stoji u priopćenju.

Štrikeraj cafe i Udruga OZANA, kreatori božićnog drvca ljubavi i zajedništva te organizatori akcije 'Upletimo se', pokrenuli su ovu kampanju zbog želje njihovih korisnika, osoba s intelektualnim teškoćama i djeca s teškoćama u razvoju, da barem jednom godišnje pomažu nekome drugome.

Iako se 7. prosinca otkriva božićno drvce, svoje kvadrate za izradu toplih vunenih deka za zagrebačke beskućnike građani još uvijek mogu slati na adresu Štrikeraj cafea ili Udruge OZANA, a vještinu pletenja ili kukičanja svladati prateći jedan od poučnih videa koji su izradili u sklopu kampanje 'Upletimo se'.