OŠTETIO BUDVANSKI PRORAČUN

Za Marovićem raspisana Interpolova međunarodna tjeralica

17.05.2017 u 22:27

Bionic
Reading

Crnogorska ispostava Interpola raspisala je u srijedu međunarodnu potjernicu za Svetozarom Marovićem, bivšim visokim dužnosnikom vladajućeg DPS-a, jer se nije odazvao pozivu za izdržavanjem zatvorske kazne u trajanju od tri godine i devet mjeseci

Izdavanjem potjernice prethodilo je rješenje o prinudnom privođenju jer se Marović dulje vrijeme nalazi na liječenju u Beogradu, piše podgorička Pobjeda.

 'Nalog za privođenjem je izdan radi pronalaska i privođenja osuđenog Svetozara Marovića na izdržavanje izrečene jedinstvene kazne zatvora od tri godine i devet mjeseci u Zavodu za izvršenje kaznenih sankcija u Spužu, i to prema pravomoćnoj presudi podgoričkog Višeg suda zbog počinjenja kaznenih djela zloporabe službenog položaja i poticanja na organizirano počinjenje kaznenog djela', priopćio je predsjednik Osnovnog suda u Kotoru Branko Vučković.

U sudskom rješenju stoji kako Marović nije u tolikoj mjeri bolestan da nije u stanju izdržavati zatvorsku kaznu.

Marović je, inače, temeljem sudske nagodbe dužan vratiti državi oko milijun eura te uplatiti novčanu kaznu u iznosu od 100.000 eura.

Bivši dužnosnik Demokratske stranke socijalista priznao je tužiteljstvu kako je bio na čelu organizirane kriminalne skupine koja je u projektima 'Jaz', 'TC Plaza', 'Kopirajt', 'Krapina', 'VTE', 'Bulevar' i 'Prijevor' nanijela općini Budva višemilijunsku štetu.

Tijekom istrage Marović je kategorički negirao krivnju, no nakon nekog vremena prihvatio je navode tužiteljstva kako je bio na čelu kriminalne skupine koju su činili bivši čelnici općine Budva, a koja je nezakonitim radnjama nanijela višemilijunske štete na račun općinskog proračuna.