SVE SLUŽBE SPREMNE

U Karlovcu će Kupa biti na rubu plavljenja, ali zato u Sisku...

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 12.03.2018 09:55
  • Objavljeno 12.03.2018 u 09:53
Za Kupu se ne očekuju izvanredne mjere obrane od poplava

Za Kupu se ne očekuju izvanredne mjere obrane od poplava

Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Vodostaj Kupe u Karlovcu zbog kopnjenja snijega uzvodno dosegnut će uskoro visinu kad se poduzimaju redovne mjere obrane od poplave, a vodostaj koji bi zahtijevao izvanredne mjere se, prema sadašnjim pokazateljima, ne očekuje

Načelnik sektora za hidrologiju Državnog hidrometeorološkog zavoda Borivoj Terek rekao je za Hinu da se prema svim sadašnjim parametrima očekuje da će Kupa u Karlovcu u redovno stanje obrane od poplave prijeći sutra i pekosutra, 13. i 14. ožujka.

'Ne očekujemo izvanredne mjere obrane od poplave jer će najviši očekivani vodostaj biti između 748 i 752 centimetra', rekao je. Na izvanredne mjere se prelazi kad vodostaj Kupe prijeđe 750 cm.

Terek je također rekao da će najviši vodostaj u Farkašiću i dalje prema Sisku biti u petak, 16. ožujka i da se ondje očekuju izvanredne mjere obrane od poplave.

  • +13
  • +10

U naselju Logorište postavljaju se box barijere protiv poplave

Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt

Stotinu pripadnika Hrvatske vojske s tehnikom vojne inženjerije nastavljaju s podizanjem protupoplavnog zida u najugroženijim karlovačkim naseljenima, javio je jutros (12. ožujka) Centar 112.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!