KUM MILAN

Za Bandića ne postoji afera s WC-ima

19.03.2009 u 15:07

Bionic
Reading

Spin je disciplina koju zagrebački gradonačelnik Milan Bandić naprosto obožava. 'Okreni pečeno je' izreka je koje se često pridržava, ali ponekad se jednostavno pogubi i biva uhvaćen poput ljubavnika koji kod nečije supruge bez gaća tvrdi - 'nije, prijatelju, ono što misliš'. Nešto slično dogodilo mu se dok je odgovarao na pitanja o aferi s WC-ima

'Ja u priči oko WC-a u Dubravi i Dubecu ne vidim aferu. Kontrolni ured s relevantnim institucijama obavlja svoj posao i što se na tu temu događa, morate pitati njih. I kad bih vam htio odgovoriti na to pitanje, ne bih mogao jer ne znam što je taj ured pronašao. Ako je netko ipak napravio propust, onda će za njega i odgovarati', kazao je Bandić odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Gradskog poglavarstva.

Minutu nakon toga, odgovarajući na pitanje je li ikad Kontrolni ured pronašao kakve nepravilnosti, potpuno nesvjesno, gradonačelnik je doživio 'prosvjetljenje'.

WC u Dubravi

'Izvješća iz Kontrolnog ureda dobivam na dnevnoj bazi. Dobio sam privremeno izvješće na temu WC-a, ali dok ono ne bude konačno, ne želim tu priču komentirati', naglasio je Bandić, a na upit kako komentira činjenicu da zahodi od zlata nisu u funkciji, odgovorio je da se 'mogu koristiti, ali za njihovu upotrebu treba završiti tečaj informatike'.

Da podsjetimo, nakon što se otkrilo da je investicija vrijedna 210 tisuća eura, odnosno 11 tisuća eura po kvadratu, saznalo se da u njenoj izgradnji nije sudjelovala samo tvrtka Gredelj, kako je to tvrdio zamjenik pročelnika za graditeljstvo Božidar Merlin, koja je posao dobila direktnom pogodbom, već da je za podizvođača uzeta i tvrtka Tigra vlasnika Milana Penave, koji je u kumovskim vezama s gradonačelnikom Bandićem.

Tigra
je bila u još dva posla koja su zbog visoke cijene radova izazvala kontroverze. Riječ je o uređenju paviljona u Parku Vladimira Nazora i ZET-ove kućice na okretištu tramvaja Črnomerec.

'Ne mogu ja sve znati. Ispod mene je 24 tisuće ljudi i ne mogu imati uvid u rad od svakog od njih. Moram vam reći da ja imam 113 kumova i ne znam tko je od njih i je li dobio ikakav posao. Većina mojih kumova siromašni su ljudi', branio se Bandić.

Zašto su s Gredeljom išli na direktnu pogodbu, pojasnio je Merlin.

'Javni natječaj bio je raspisan, ali se na njega nitko nije javio. Zbog toga smo posao dogovorili s Gredeljom, koji ima iskustvo izrade takvih WC-a u željezničkim vagonima. Dio opreme za izradu WC-a stigao je iz uvoza, odnosno iz Italije. WC-i imaju dvogodišnje jamstvo i predani su na upravljanje GSKG-u i ako je točno da se češće kvare nego što su u funkciji, onda ćemo od Gredelja tražiti nadoknadu štete i to će morati popraviti', zaključio je Merlin.