ARKADNO HRVANJE

WWE All Stars

04.02.2011 u 15:19

Bionic
Reading

Ljubitelji virtualnog hrvanja, odnosno američke inačice istog, zadnjih nekoliko godina imaju u ponudi nekoliko različitih franšiza ovog ultrapopularnog sporta među Amerikancima. Kako će se WWE All Stars uklopiti među već afirmiranim naslovima, vrijeme će pokazati

U većini slučajeva hrvačke igre su u developerskom svijetu ozbiljan posao u kojem se programeri većinom fokusiraju na realnost, odnosno realnoj fizici samih hrvača. Doduše, tu i tamo se dogodi da programeri cijelu priču okrenu naglavačke u smislu da igru ogole do prostih faktora. Prije petnaestak godina programerska kuća Midway upravo je to učinila sa  'WWF Wrestlemania: The Arcade Game' koja je imala svoju vjernu publiku, a pojavila se kako na arkadnim mašinama, tako i na kućnim konzolama. Jednako toliko godina poslije, sličan gameplay se vraća na velika vrata, ali je sada njegovo ime; WWE All Stars.

Ako vas je ovaj uvod zainteresirao i ako vas zanima što slijedi, moramo reći da je WWE All Stars vrlo nepretenciozna igra, što je samim time čini i vrlo intrigantnom. WWE All Stars je u biti arkadna tabačina koja prekomjerno koristi razne hrvačke tehnike u kombinaciji s brutalnim comboima i pravovremenim protunapadima. Rezultat toga je igra s relativno jednostavnim kontrolama koja uspijeva u svom naumu da potakne igrača na korištenje raznoraznih metoda brutalnog premlaćivanja protivnika. Primjerice, da bi bili što efikasniji i da bi vaši udarci imali što veću razornu moć, vrlo je važno kombinirati, odnosno ne ponavljati jedne te iste poteze cijelo vrijeme. To isto vrijedi i za igranje protiv ljudskih protivnika jer ćete u protivnom vrlo brzo naletjeti na njegovu kontru koju je ovaj izveo pravovremenim pritiskom na gumb kontrolera. Poanta vam je jasna. Konstantnim miksanjem napada vaš protivnik neće znati što ga očekuje pa će mu sukladno tome biti puno teže obraniti se od istih.

Osim raznovrsne borbene mehanike, tu su i četiri različita hrvačka stila koji All Staru daju još dublju dimenziju samog gameplaya. Četiri stila u igri su redom: brawler, big men, grappler i acrobat. Brawler je kombinacija brzine i snage s kojom ćete lakše sasuti paljbu teških udaraca prema svom protivniku. Grapplers su likovi poput legendarnog Bret Harta koji pogledom na protivnikova četiri uda već ima u glavi sliku pereca. Jednom riječju, 'vezivanje' ljudi u najrazličitije poze koje po njih nisu nimalo ugodne. Big men, baš kao što i samo ime implicira, su spori i teški hrvači koji imaju sposobnost upijanja protivnikovih udaraca kao spužva, uz, naravno, veliki hendikep kada je agilnost u pitanju. Na kraju nam ostaje akrobatski stil koji uključuje razne skokove i letove koristeći stupove u kutovima ringa.

Ono što ovakav sistem stilova čini još interesantnijim je to da igra u startu ne određuje s kim se možete, a s kim ne možete boriti. To znači da se kao big men možete boriti protiv brawlera, kao grappler protiv grapplera ili u bilo kojoj drugoj kombinaciji četiri spomenuta stila. Svaki od stilova ima svoje prednosti, ali i mane, i na vama je da ih iskoristite u svoju korist. Ali koji god stil odaberete, sa svakim od odabranih hrvača moći ćete izvoditi takve poteze o kojima njihovi stvarni protagonisti mogu samo sanjati. Takvi potezi i mogućnosti će se svidjeti velikoj većini igrača, dok će oni malo tradicionalniji moći sići s ringa, uzeti stolicu na rasklapanje te njome svom snagom opaliti lika po glavi. Čista klasika!

Ne možemo završiti ovakvu najavu a da ne spomenemo roster hrvača koji će biti u igri. Tako će nas svojim bravurama uveseljavati Andre the Giant, The Big Show, Bret 'The Hitman' Hart, John Cena, Rey Mysterio, The Rock, Triple H i legendarni Randy ' The Macho Man' Savage. Sasvim dovoljan broj poznatih faca da ova igra ima onaj autentični štih. Igra bi se trebala pojaviti krajem ožujka ove godine i to za konzole nove generacije te PSP, Wii i PlayStation 2

WWE All Stars trailer


WWE All Stars gameplay