nerado je to napravio

Vulin aktivirao mandat, HDSSB ostao bez vijećnika u osječkom Gradskom vijeću

17.01.2018 u 12:40

Bionic
Reading

Bivši predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin, koji je lani u lipnju podnio ostavku na stranačke dužnosti i istupio iz stranke, u utorak je aktivirao vijećnički mandat u osječkom Gradskom vijeću kojeg je nakon lokalnih izbora stavio u mirovanje, čime je prestala vijećnička dužnost njegovu zamjeniku Filipu Glavašu, sinu utemeljitelja HDSSB-a Branimira Glavaša

Na ovaj način HDSSB je po prvi put ostao bez ijednog vijećnika u osječkom Gradskom vijeću, s obzirom da su vijećnici Karlo Šatvar i Mato Palić prošle godine također istupili iz stranke te počeli djelovati kao nezavisni vijećnici.

Vulin je novinarima izjavio kako je prestankom dužnosti zamjenskog vijećnika Filipa Glavaša HDSSB po prvi put od osnutka stranke 2005. ostao bez vijećnika u Gradskom vijeću.

Dodao je kako, nakon što je podnio ostavku i istupio iz HDSSB-a, Filip Glavaš nije poštovao prethodno sklopljene dogovore o funkcioniranju u Gradskom vijeću, odnosno glasovao je suprotno odlukama vijećničkog kluba te na kraju iz njega i istupio, pa je stoga odlučio aktivirati svoj vijećnički mandat.

'Nerado sam aktivirao mandat, jer bi mi bilo draže da je klub ostao kompaktan i da su se poštivali dogovori koji su postignuti dok sam još bio predsjednik HDSSB-a', kazao je.

Upitan je li aktivacija mandata povezana s medijskim napisima o pokušaju stvaranja nove većine u Gradskom vijeću u čemu bi, prema neslužbenim informacijama, sudjelovali HDZ, HNS, nezavisni te vijećnici stranke Desno i Nezavisne liste Danijele Lovoković, Vulin je odgovorio kako njegova aktivacija mandata 'ima veze isključivo s jačanjem kluba nezavisnih vijećnika i nema veze ni s čim drugim'.