obezglavljenI HDSSB

Vulin bacio rukavicu Glavašu: Dosta mi je, ne skrivaj se, preuzmi stranku

29.06.2017 u 11:07

Bionic
Reading

Dragan Vulin, predsjednik HDSSB-a, i njegov zamjenik Karlo Šatvar podnijeli su neopozive ostavke na svoje funkcije, kao i članstvo u stranci. Kap koja je prelila čašu bilo je otvoreno pismo Dubravka Kolundžića, člana Predsjedništva i predsjednika brodsko-posavskog HDSSB-a, u kojem je otvoreno zatražena Vulinova ostavka

'Dubravko Kolundžić u cijeloj je priči potpuno sporedan lik. On je otvoreno pismo od ponedjeljka samo potpisao. Ovim putem želim jasno i glasno reći da je pismo pisao gospodin Branimir Glavaš i da on stoji iza svih napada na aktualno stranačko vodstvo u posljednje vrijeme. Stoga upravo njega, gospodina Branimira Glavaša, ovim putem javno pozivam da se ne skriva iza kojekakvih Kolundžića, već da sam potpiše ono što kreira. Također, pozivam ga kao najvišeg stranačkog dužnosnika, zastupnika u Hrvatskom saboru, da preuzme i odgovornost za vođenje HDSSB-a', rekao je  pred novinarima u Osijeku Dragan Vulin te dodao kako mu je više dosta sukoba.

Iz stranke, kaže, odlazi potpuno čist, nikome ništa nije dužan jer ima svoj posao i struku.

'Ako sam problem i nanosim štetu HDSSB-u, odlazim kako bi stranka mogla normalno funkcionirati i kako bismo izbjegli nove sukobe. Međutim, nakon ovoga očekujem da oni koji su pokrenuli ovaj javni sukob i preuzmu odgovornost za HDSSB', dodao je sada već bivši predsjednik Vulin.

S mjesta predsjednika odlučio se povući kada je uvidio da nakon prošlogodišnjeg stranačkog puča te lokalnih izbora počinje novi rat unutar HDSSB-a u kojem ne želi sudjelovati.

Nakon 12 godina s njim je iz stranke otišao i Karlo Šatvar, Vulinov donedavni zamjenik. Na novinarska pitanja u stranačkim prostorijama nisu htjeli dodatno odgovarati, ali su naknadno potvrdili kako će u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini od sada istupati kao nezavisni. Dragan Vulin je, pak, na ovotjednoj konstituirajućoj sjednici izabran za predsjednika osječko-baranjske Županijske skupštine, dok je Karlo Šatvar imenovan potpredsjednikom Gradskog vijeća Osijeka.