JOSIPOVIĆ U VUKOVARU

'Vukovar je grad stradanja, ali i pobjede i zato zaslužuje svu pozornost'

06.05.2011 u 17:11

Bionic
Reading

'Vukovar je grad-simbol, grad stradanja, ali i grad pobjede i stoga zaslužuje svaku moguću pozornost', izjavio je predsjednik Republike Ivo Josipović u petak, na početku posjeta Vukovaru

Nakon boravka u Osijeku, predsjednik Josipović je u društvu Paula Vandorena, šefa Delegacije EU-a u Hrvatskoj, došao u Vukovar gdje se sastao s predstavnicima lokalnih vlasti, obišao vukovarsku bolnicu te održao predavanje na temu 'Hrvatska i EU'.

'Želio sam i u povodu Dana grada Vukovara u seriji 'S predsjednikom na koncert' Vukovarcima nešto lijepo dati i napraviti, te im darovati humanitarni koncert Zagrebačkih solista', potvrdio je predsjednik Josipović najavljujući i predavanje na kojem će, kako je rekao, govoriti 'što Europa znači Hrvatskoj, a što Hrvatska Europi'. Koncert u Hrvatskom domu Vukovar bit će održan se u humanitarne svrhe, odnosno za pomoć Udruzi Vukovarske iskrice, koja brine o osobama s posebnim potrebama te za studente stipendiste.

Gradonačelnik Željko Sabo i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić za sastanka su u vukovarskoj 'gradskoj kući' predsjednika Josipovića upoznali s aktualnim trenutkom Vukovara, njegovim razvojem i investicijama koje se pripremaju.