'ODBJEGLA NEVJESTA'

Vučica vraćena u Zoološki vrt: 'Tri sata smo je lovili kod mađarske granice'

17.12.2019 u 17:56

Bionic
Reading

Čim su oko poslijepodneva dobili dojavu lovačkog društva, uputili su se noseći pušku kojom bi vučicu privremeno uspavali i vratili u Zoološki vrt u Osijeku. Vučica je trenutno u fazi buđenja

"Odbjegla nevjesta", kako se našalio Vjeran Marijašević, voditelj komunikacija Unikoma, nakon potrage koja traje od petka uhvaćena je u Torjancima i vraćena u Zoološki vrt u Osijeku, javlja 24 sata.

'Prema dojavi Lovačkog društva iz Torjanaca krenuli smo na teren. Oni su ju vidjeli u kanalu, a lovci su bili uz nju kako opet ne bi odlutala ', rekao je Matijašević.

Čim su oko poslijepodneva dobili dojavu lovačkog društva, uputili su se noseći pušku kojom bi vučicu privremeno uspavali i vratili u Zoološki vrt u Osijeku. Ova je akcija trajala tri sata dok vučicu nisu uspjeli "stjerati" uz žicu uz samu mađarsku granicu na 10 do 15 metara udaljenosti.

Nakon što su to uspjeli, rukovoditelj radne jedinice Zoološkog vrta Denis Vedlin ispalio je iz puške strijelcu za uspavljivanje koja se ovaj puta nije odbila te je uspjela uspavati vučicu nakon čega su ju prevezli natrag u Zoološki vrt u Osijeku.

'Još jednom se zahvaljujemo svim građanima koji su pomogli da vučicu vratimo, a pogotovo lovačkom društvu', zahvalio se Marijašević i dodao kako je vučica dobro te je trenutno u fazi buđenja nakon čega će ju pregledati veterinar.