stanje u srbiji

Vučić možda ukine izvanredno stanje do kraja travnja; susreo se i sa zaraženim sinom Danilom

10.04.2020 u 16:26

Bionic
Reading

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u petak kako se nada da bi do kraja mjeseca u Srbiji moglo biti ukinuto izvanredno stanje, uvedeno zbog epidemije koronavirusa

Vučić je u petak posjetio Niš, gdje su stigli dodatni respiratori za tamošnju bolnicu.

Govoreći o borbi protiv pandemije koronavirusa Vučić je upozorio na važnost pridržavanja uvedenih mjera te je u tom kontekstu spomenuo i mogućnost ukidanja izvanrednog stanja do kraja travnja.

"Jedva čekam i nadam se da ćemo biti u položaju prije kraja mjeseca ukinuti izvanredno stanje", kazao je Vučić. "To ne znači da nećemo imati dodatnih obveza i da se nećemo morati disciplinirano ponašati. Ovo je moja nada, a ne moja prognoza", dodao je srbijanski predsjednik.

Istaknuo je da je najvažnije da ljudi budu disciplinirani, a da je na državi da uradi sve što može kako bi podignula gospodarstvo, a prije toga sačuvala živote ljudi.

  • +6
Izvanredno stanje zbog koronavirusa u Srbiji, vojska ispred bolnica Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Vučić je potvrdio da se tijekom dana susreo sa sinom Danilom, koji je zaražen koronavirusom, navodeći da se pridržavao svih preporuka i bio na značajnoj udaljenosti od njega.

Nekoliko dana ranije mediji su objavili kako Vučićev sin, 20-ogodišnjak, sudjeluje u humanitarnoj akciji pomoći građanima

.

Srbijanski predsjednik uveo je zbog pandemije koronavirusa u zemlju izvanredno stanje te također i strogi policijski sat, koji će ovog vikenda vrijediti od petka popodne do ponedjeljka ujutro, izazvavši time brojna pitanja vezana uz ograničavanje demokratskih prava građana.