kralj patetike

Vučić: 'Ja sam večeras ovdje završio karijeru'

23.05.2024 u 21:46

Bionic
Reading

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je nakon sjednice Opće skupštine UN-a na kojoj je izglasana Rezolucija o genocidu u Srebrenici, izjavio kako je ‘završio karijeru i kako mu mnoge stvari neće oprostiti

'Ja sam večeras ovdje završio karijeru. Mnoge mi stvari neće oprostiti, ovo je bio čavao u lijes. Učinio sam sve, oni su napravili sve da nas ponize, a mi se vinuli u visine. Ja ne mogu reći da smo mi pobijedili jer su takve procedure, ali svima je jasno kakav je rezultat', rekao je Vučić u obraćanju novinarima u New Yorku, javlja Nova.rs.

Vučić je rekao kako su navodne procjene onih koji su predložili Rezoluciju bile da će više od 110 zemalja glasati za nju, a da će suzdržanih biti oko 45.

'A nas bilo 107 (onih koji su glasali protiv, onih koji su bili suzdržani i onih koji nisu glasali). Znači, njih 84 prema 107 onih koji se nisu željeli usuglasiti s njihovim prijedlogom, a i do ovih 84 su došli pritiscima', rekao je predsjednik Srbije.

'Ogromno hvala mađarskoj braći, oni su jedini koji su bili protiv u našem okruženju, ali hvala i Slovačkoj, Grčkoj i Cipru koji su bili suzdržani i koji su pokazali prijateljstvo prema Srbiji', rekao je Vučić.

-'Imate bar tri zemlje koje su bile natjerane da budu sponzori, a na kraju su bili suzdržani. Nevjerojatno kakvi su pritisci bili i što su sve radili… Ovo se prvi put dogodilo da nije jednoglasno', dodao je.

Vučić je rekao i da će razgovarati s Bošnjacima u Srbiji u nadolazećem razdoblju. 'Imamo jednu zemlju i moramo se zajedno boriti za budućnost', zaključio je.

sve osim nogometa