SVJEŽIJE ZA VIKEND

Vruće do petka pa nevrijeme i 10°C manje!

12.05.2015 u 10:07

Bionic
Reading

Niz sunčanih, natprosječno toplih, gotovo ljetnih dana nastavit će se sve do petka, kada će u naše krajeve stići naoblaka s kišama i grmljavinom te olujnim jugom na Jadranu. U subotu bi temperature mogle pasti za desetak stupnjeva – sa 28 na 18, no do nedjelje bi se vrijeme trebalo stabilizirati dovoljno za odlazak na izlete

U srijedu će posvuda biti pretežno sunčano. U središnjoj i istočnoj unutrašnjosti bit će nešto nestabilnije pa će poslijepodne postojati mogućnost za lokalno jači razvoj oblaka praćen pljuskom i grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu zapadnjak i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 9 do 14, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 24 do 28, a na Jadranu od 22 do 26°C.

U četvrtak će posvuda biti pretežno sunčano, mjestimice uz malu i umjerenu naoblaku. U sjeverozapadnim i istočnim područjima unutrašnjosti povremeno će biti oblačnije uz mogućnost za kratkotrajnu kišu ili lokalni pljusak. Krajem dana očekuje se postupan porast naoblake u cijeloj zemlji. U unutrašnjosti će puhati umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, a na Jadranu umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 12 do 17, a na Jadranu od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 23 do 28°C.

U petak će posvuda biti promjenjivo do pretežno oblačno uz povremenu kišu ili pljuskove, nerijetko i obilnije praćene grmljavinom. Povoljnije će biti u Dalmaciji kada se oborine uglavnom očekuju tek krajem dana i u noći na subotu. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjereno i jako, na srednjem i južnom Jadranu mjestimice i olujno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 12 do 16, a na Jadranu od 16 do 21°C. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 22 do 27°C, a u Lici će biti koji stupanj niža.
U subotu prijepodne posvuda će biti promjenjivo do pretežno oblačno uz povremenu kišu. U drugom dijelu subote vrijeme bi se trebalo stabilizirati uz postupan prestanak oborina i djelomično razvedravanje. U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeverac, a na Jadranu će zapuhati umjerena i jaka bura. Sa sjevernim vjetrovima pritjecat će hladniji zrak pa će temperatura zraka biti osjetno niža u odnosu na prethodne dane. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 13 do 18°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 13 do 18, a na Jadranu od 18 do 23°C.

Nedjelja bi trebala biti stabilnija uz više sunca, ali će i dalje postojati mogućnost za lokalne nestabilnosti.