ubojstvo sestre

Vrhovni sud potvrdio produljenje istražnog zatvora Smiljani Srnec

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 26.03.2020 14:24
  • Objavljeno 26.03.2020 u 14:24
Smiljana Srnec

Smiljana Srnec

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Vrhovni sud potvrdio je rješenje varaždinskog Županijskom suda o produljenju istražnog zatvora Smiljani Srnec kojoj se sudi za ubojstvo sestre čije je tijelo nakon 19 godina prošle veljače pronađeno u zamrzivaču obiteljske kuće u međimurskom Palovcu

Odlukom Vrhovnog suda koji je odbio žalbu Smiljane Srnec rješenje varaždinskog suda o produljenju istražnog zatvora postalo je pravomoćno.

'Razlozi zbog kojih je istražni zatvor određen i produljivan i nadalje postoje. Pravilno je prvostupanjski sud zaključio da postoji osnovana sumnja da je optuženica počinila kazneno djelo za koje se tereti. Riječ je o kaznenom djelu ubojstva počinjenog prije 19 godina, a žrtva je sestra optuženice', izvijestio je Vrhovi sud na svojoj internetskoj stranici.

Podsjećaju da je prema navodima optužnice Srnec ubila sestru 'zadavanjem više udaraca u glavu uslijed kojih je žrtva odmah umrla'.

'Tijelo je dugi niz godina bilo skriveno, a optuženica je prema stanju spisa više godina na drukčiji način prikazivala sudbinu žrtve - svoje sestre. Ove okolnosti upućuju na visok stupanj kriminale volje kroz odlučnost, upornost i bezosjećajnost u počinjenju djela za koje se optuženica tereti', smatra Vrhovni sud.

Navode i da prema nalazu i mišljenju vještaka psihijatra optuženica ima poremećaj ličnosti s dominacijom disocijalnih i narcističkih obilježja.

'Sve navedeno predstavlja okolnosti koje upućuju na postojanje konkretne i razborito predvidive opasnosti od ponavljanja djela. Za sada se jedino mjerom istražnog zatvora kao krajnjom i najstrožom mjerom može s uspjehom otkloniti ta opasnost. Primjena mjere istražnog zatvora protiv optuženice razmjerna je postizanju opravdanog cilja s obzirom na to da zahtjevi javnog interesa i očuvanja sigurnosti protežu nad pravom optuženice na slobodu', zaključio je Vrhovni sud.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!