slučaj škrinja

Odgođeno ročište na kojem je Smiljana Srnec trebala iznijeti svoju obranu

17.12.2019 u 12:36

Bionic
Reading

Zbog smrtnog slučaja u obitelji suca varaždinskoga Županijskog suda Tomislava Brđanovića odgođeno je ročište na kojem je Smiljana Srnec (45) trebala iznijeti svoju obranu

Bio bi to 11. dan suđenja koje je počelo 15. listopada ove godine pred vijećem kojim predsjeda sudac Brđanović. Još se ne zna što je Smiljana Srnec pripremila u svoju obranu u odnosu na argumente tužiteljstva koje smatra kako ima dovoljno dokaza da je ona bila ta koja je s najmanje pet udaraca tupo-tvrdim predmetom, najvjerojatnije sjekirom, zadala smrtonosne ozljede Jasmini, najvjerojatnije u snu, a potom njezino tijelo skrila u 'škrinju' pod stepenicama u obiteljskoj kući u Palovcu, u Novoj 26, gdje je otkriveno, piše Jutarnji list.

Obrana s druge strane, od početka suđenja, tvrdi kako zadaća obrane nije dokazivati tko je ubio Jasminu Dominić te kako nema dokaza da je to bila Smiljana. Najavili su i da će na vidjelo izaći neke mračne obiteljske tajne.

Javnost je podijeljena oko ovog slučaja, pa jedni smatraju kako je ubojica Srnec, drugi kako je postojala treća osoba iz kruga obitelji i bliskih osoba koja joj je pomogla, a treći da je ubojica netko od članova obitelji, pritom misleći na oca koji je bio agresivan i nasilan prema Smiljani, supruzi Katarini, pa i prema Jasmini, prema svjedočenju njezine kćeri, piše Jutarnji list.

Navodno je Smiljana Srnec rekla da je ubila sestru prilikom otkrivanja tijela te je svojim cimericama u ćeliji rekla: 'Dobila je ono kaj je zaslužila', ali se to ne prihvaća jer formalno nije dokaz.

Podsjetimo, od pronalaska tijela ubijene Jasmine Dominić prošlo je deset mjeseci. Tijelo se nalazilo u zamrzivaču 19 godina, a za ubojstvo je optužena njezina sestra Smiljana Srnec.