UBOJSTVO JASMINE DOMINIĆ

Smiljani Srnec nastavljeno suđenje za ubojstvo sestre; njezin suprug odbio svjedočiti

11.12.2019 u 10:14

Bionic
Reading

Na suđenju Smiljani Srnec, optuženoj da je u ljeto 2000. godine ubila sestru Jasminu Dominić, u srijedu je trebao svjedočiti Ivica Srnec, suprug osumnjičene

'Ne želim svjedočiti', kratko je odgovorio suprug osumnjičene Ivica Srnec na sudu, nakon čega je napustio sudnicu, navodi Dnevnik.hr.

Suđenje je nastavljeno čitanjem spisa. Sudac Tomislav Brđanović pročitao je, među ostalim, zapisnik s očevida te su pregledane fotografije unutrašnjosti škrinje koje je Smiljanina kći slala policajki Silviji Maraković.

Pročitana je i prijava Jasminina nestanka. U toj je prijavi kao mjesto nestanka navedeno 'Zagreb-Dubrovnik'. U prijavi stoji i da Jasmina ima ožiljak na čelu te opaska da je 'tvrdoglava i da se neće javiti dok ne završi fakultet'.

Pročitan je i spis s čakovečkog Općinskog suda od 8. lipnja 2016., kada je Smiljana lažno prijavila da su je 11. travnja 2014. presrela trojica Roma. Navodno su joj zapalili kosu, uzeli 3620 kuna i naušnice od bijelog zlata. Bila je osuđena na uvjetnu kaznu od četiri mjeseca uz rok kušnje od godinu dana.