okončana bračna zajednica

Vrhovni sud oglasio se o sutkinji čiji je bivši suprug jedan od uhićenih u aferi Janaf

07.10.2020 u 14:08

Bionic
Reading

Nakon medijskih napisa da još jedan osumnjičenik u aferi Janaf ima suprugu u pravosuđu oglasio se Vrhovni sud priopćenjem

Vrhovni sud oglasio se priopćenjem nakon medijskih napisa o tome da je suprug Ivane Zorić, sutkinje Općinskog građanskog suda u Zagrebu, koja radi kao savjetnica na Vrhovnom sudu, jedan od osumnjičenika u aferi Janaf. U priopćenju se ističe kako je njihova bračna zajednica faktički okončana u srpnju.

Priopćenje Vrhovnog suda prenosimo u cijelosti:

'U povodu medijskih napisa u kojima se navodi da jedan od osumnjičenika u tzv. aferi Janaf ima bračnog druga u sudstvu, a radi potpunog obavještavanja javnosti, navodimo sljedeće:

Sutkinja Općinskog građanskog suda u Zagrebu Ivana Zorić u svojstvu je savjetnice na Vrhovnom sudu Republike Hrvatske od 15. siječnja 2018.

Odmah po saznanju za uhićenje koje je bilo 17. rujna 2020., kolegica Zorić je o tomu, kao i o činjenici da je bračna zajednica faktički prestala 1. srpnja 2020., obavijestila sudsku upravu', navodi se u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik Vrhovnog suda Republike Hrvatske, sudac Željko Pajalić.