teške riječi

Grmoja: 'Neka mi Sabor skine imunitet, imam dokaze da je Plenković zapovijedao DORH-u'

07.10.2020 u 12:07

Bionic
Reading

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja govorio je povjerenstvu o Janafu i teško optužio predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

"Pozivam Hrvatski sabor da mi skine imunitet, a ja s ovog mjesta tvrdim da je Andrej Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. Za to imam dokaze. Neka me tuži i DORH, za klevetu i Andrej Plenković, spreman sam odgovarati, a svoje kolege u Saboru pozivam da mi skinu imunitet', kazao je Grmoja na N1 televiziji.

Potom je precizirao: "Imam određene dokumente koje sam proslijedio", rekao je i objasnio da se s njima "ništa ne događa", zbog čega, kako je rekao, "zato ovo i čini".

Grmoja je komentirao i to što su predstavnici oporbenih klubova predstavili u Hrvatskome saboru prijedlog odluke o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva koje bi trebalo utvrditi moguća ometanja i onemogućavanja neovisnih istraga i procesuiranja slučajeva korupcije ili druge nedopuštene utjecaje vlasti na njih.

"Skandalozno je da premijer na dan kada (zamjenica) državnog odvjetnica podnozi zahtjev za razrješenjem, jer je kod njenog supruga pronađeno 4,5 milijuna kuna, da on šalje poruku da je sve u redu s radom DORH-a, s radom institucija, porezne uprave, koja nikada nije istraživala nesrazmjer imovine Barišića.", rekao je Grmoja u emisiji.