PAD BORISA MATKOVIĆA

Vrgorac ponovno ide na prijevremene izbore

01.04.2015 u 07:57

Bionic
Reading

Nakon četverosatne sjednice Gradskoga vijeća, Vrgorac nije dobio proračun za 2015. godinu i slijedi mu raspuštanje Gradskoga vijeća i smjena HDZ-ovog gradonačelnika Borislava Matkovića.

Vijećnici SDP-a, HNS-a i Nezavisne liste mladih (NLM) glasovali su protiv proračuna od 23,5 milijuna kuna, kojeg je Matković predložio i time srušili gradonačelnika koji je 14 godina vladao Vrgorcem.

Za Matkovićev prijedlog proračuna glasovala su tek 3 vijećnika HDZ-a, a HDZ-ov vijećnik Tomislav Vukosav napustio je sjednicu revoltiran vrijeđanjima pojedinih vijećnika, dok je HSS-ov vijećnik Mile Franić bio suzdržan.

Za loš proračun grada Vrgorca kriv je Branko Grčić, koji nam je oduzeo 5 milijuna kuna poreza na dohodak, 11 milijuna kuna poreza na dobit i 1,5 milijuna kuna povrata poreza, rekao je Matković braneći svoj prijedlog proračuna.

Optužio je Branka Grčića da je 'grobar grada Vrgorca'.

"Osnovni problem Vrgorca je u tome što ga je zadnje tri godine potpuno zanemarila Kukuriku vlade, kazao je sada već bivši gradonačelnik Matković.

To je potpuno sramotna izjava, SDP-ova koalicijska vlada je 2001. proglasila ovo područje brdsko-planinskim područjem i zahvaljujući tom zakonu gospodin Matković je u svom mandatu profućkao 400 milijuna kuna, izjavio je predsjednik vrgoračkog SDP-a Rade Bobanac, ustvrdivši kako su imali po broju stanovniku jedan od najvećih proračuna u Hrvatskoj

Zahvaljujući gradonačelniku Matkovića iz redova HDZ-a mi smo na listi najsiromašnijih gradova u Hrvatskoj, kazao je Bobanac komentirajući Matkovićevo prozivanje podpredsjednika Vlade Branka Grčića za loše stanje u Vrgorcu.

Vrgorcu sada slijedi imenovanje povjerenika od strane Vlade RH, do raspisivanja novih izbora i uspostave nove vlasti, najvjerojatnije u svibnju.