TRAŽI SE SMJENA

Vrdoljaku sapunaju dasku, odbrojeni su mu dani na čelu HNS-a

Bionic
Reading

Andro Vlahušić zatražio je ostavku Ivana Vrdoljaka s mjesta šefa HNS-a, a prema neslužbenim informacijama, za to ima podršku počasne predsjednice stranke Vesne Pusić. Mnogo HNS-ovaca želi isto te se pojavljuju nagađanja da Vrdoljak 'leti' s čelne pozicije već sljedećeg tjedna

Dio HNS-a smatra da je Vrdoljak svojim postupcima ozbiljno naštetio Anki Mrak Taritaš te da je on glavni krivac za njezin poraz u drugom krugu lokalnih izbora, javlja N1.

Tportal doznaje da bi Vrdoljak ovih dana mogao sam podnijeti ostavku. Da stvari među njima ne štimaju, pokazuje i situacija iz stožera Anke Mrak Taritaš. Osim što je stigao prilično kasno, Ivan Vrdoljak nestao je čim je 'službeni program' završio.

Kada su se pogasile kamere, HNS-ovci su ostali u stožeru u neformalnom razgovoru. Tema je jedna: kako dalje i s kim dalje? Svi drže stranu Anke Mrak Taritaš, i šef SDP-a Davor Bernardić i predsjednik HSS-a Krešo Beljak. Je li ona buduća predsjednica narodnjaka? Vidjet ćemo narednih dana.

Da Vrdoljak nije u milosti, potvrdila je i počasna predsjednica stranke Vesna Pusić. 'Ako pobijediš, onda je sve pozitivno, a ako ne, onda se sve interpretira i traži se što je smetalo', kazala je.

Je li razgovor o koaliciji s HDZ-om, koju je navodno potencirao, razlog za smjenu Vrdoljaka, pitanje je na koje ne odgovara direktno.

'U kojoj mjeri je to bilo na dnevnom redu, o tome ćemo razgovarati. Mislim da o tome nikad nije bilo riječi u pravom smislu. To su teme za od utorka pa na dalje, kada ćemo o tome početi razgovarati', kazala je Pusić.

Na pitanje treba li Vrdoljak odgovarati i zbog poraza Predraga Štromara u Varaždinskoj županiji, poručila je: 'Razgovarat ćemo o tome...'

Da je koketiranje s HDZ-om bilo štetno, smatra i šef SDP-a Davor Bernardić. 'Mi ćemo razgovarati s HNS-om jer oni su naš partner u Zagrebu i brojnim jedinicama lokalne samouprave. Ja računam na HNS. Mrak Taritaš je bila žrtva. I to je jedna od ključnih stvari ovog koketiranja dijela vodstva HNS-a s HDZ-om. Mi smo spremni. SDP nikad nije iznevjerio ni građane ni svoje partnere, niti će to napraviti'', rekao je Bernardić, dodavši kako je SDP jedina alternativa u Hrvatskoj.