PODRŠKA BIVŠEM PREMIJERU

Vrdoljak: Milanović je politički kapitalac, on je moj izbor za predsjednika države

01.03.2019 u 09:10

Bionic
Reading

Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, rekao je da u utrci za Pantovčak podržava bivšeg premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića

'Niz godina tijekom kojih smo radili zajedno u teška vremena gospodarske krize dobro sam upoznao njegove i pozitivne i negativne strane, i mislim da nikome u Hrvatskoj nije sporno reći da je Zoran Milanović politički kapitalac kojih Hrvatska nema puno i sve ih je manje'', kazao je Vrdoljak u razgovoru za Dnevnik.hr i dodao da u tu kategoriju ulazi i Andrej Plenković.

'Smatra da iako nisu politički slični, Zoran Milanović i Andrej Plenković sigurno dobro prezentiraju Hrvatsku, mnogo bolje od Pernara, Grmoje ili Bernardića.

Dodao da je za to da podrže Zorana Milanovića u utrci za Pantovčak, ali da on sam najprije mora odlučiti je li za to.

Najavio je da na izbore za Europski parlament HNS ide samostalno i očekuje jedan mandat.

Na listi za EU parlament trebao biti i državni tajnik ministrice Divjak, znanstvenik Tome Antičić, a listu će nositi Matija Posavec.

Nakon europarlamentarnih izbora slijede i izbori za predsjednika Republike. Vrdoljak tvrdi da HDZ nije od njih tražio da podrže aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

'Ne, to nije tema'', rekao je i dodao da na to ne bi pristali sve i da HDZ to traži.

Aktualnoj Predsjednici najviše zamjera ''što je dobar dio mandata posvetila kontroli biračkog tijela, a ne ključnim temama hrvatskog društva i ovlasti, osobito u vanjskoj politici''. Za Predsjednicu kaže da neće reći da je loša, ali da nije bila dovoljno dobra.