NARODNJAČKA MIGRENA

Vrdoljak: Boli me glava kad se sjetim da je HNS sto dana pričao da nema šanse da ide s HDZ-om

11.11.2017 u 15:35

Bionic
Reading

Sabor HNS-a održat će se 17. prosinca, odlučio je Središnji odbor stranke koji je prihvatio i prijedlog Predsjedništva da se u najuži tim kandidiraju - za predsjednika stranke, bivši predsjednik Ivan Vrdoljak, a za zamjenika Predrag Štromar te za potpredsjednike saborska zastupnica Marija Puh i načelnik Pirovca Ivan Gulam. Vrdoljak je otkrio zašto je podnio ostavku i zašto se sada ponovno vraća u politiku

'Prvo, želim jasno reći zašto sam podnio ostavku onaj dan - ona je bila emotivna. Ludi kažu: Nema emocija u politici, izliječi se od toga, izbaci emociju, ali nije bilo jednostavno donositi odluku preglasavnjem s dva-tri glasa s ljudima s kojim si gradio stranku, s ljudima koji su već sutradan napuštali stranku iako znaš da će dobar dio članstva i Središnjeg odbora odluku donijeti kao jedinu racionalnu za RH, koja nije nam bitan rejting stranke. Bitno nam je što ćemo napraviti za svoju zemlju, koje ćemo rezultate donijeti svojoj zemlji', kazao je Vrdoljak.

  • +8
Ivan Vrdoljak i Predrag Štormar Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Tvrdi da nije mogao trpiti emocije iako je 20 godina u politici.

'Nisam se toga (osjećaja) mogao riješiti iako sam više od 20 godina u politici, i nakon nekoliko mjeseci i niza razgovora s prijateljima i stranačkim kolegama da bismo u suprotnom bili 12. strana u oporbi u društvu s Ivanom Pernarom (Živi zid), Nikolom Grmojom (Most), Davorom Bernardićem i Gordanom Marasom iz SDP-a i tražiti pobjedu na izborima i gdje ne znaš želiš li pobijediti s takvom ekipom -  a mi znamo da ne želimo - i voditi zemlju. I ako si otvorio novu perspektivu, onda je tvoj posao da dovedeš HNS u novu perspektivu modernih europskih stranaka, a ne nama objašnjavati što bismo trebali raditi, rekao je Vrdoljak dodavši da se  više se nikada u HNS-u neće dogoditi da će se graditi lik i djelo njegova lidera nego će fokus biti na rezultatu.

Izrazio je žaljenje što je dao ostavku i naveo da ga boli glava kad pomisli da je HNS pričao jedno dobrih 100 dana prema kojima nije bilo šanse da idu s HDZ-om.

'Tada sam vjerovao da nema šanse, nisam vjerovao da je moguće da će se HDZ i Most posvađati drugi put, nisam vjerovao da je moguće da će SDP i HSS potpisati strateški sporazum, niti da će o naših šest mandata ovisiti budućnost obrazovanja, gospodarstva, sedmih izbora po redu i milijarde kuna kuće će koštati hrvatske građane.

Gradili smo imidž lidera oporbe i, naravno da me to danas boli. I volio bih da se to nije dogodilo. Pa tko je sretan da govori 100 dana "ne, ne, ne" i onda stranka ti dođe i kaže vidi - nemamo izbora", naveo je Vrdoljak.

Upitan idu li s HDZ-m na iduće parlamentarne izbore, Vrdoljak je rekao kako HNS planira samostalan izlazak na izbore, kao što je to uglavnom činio i do sada i izrazio nadu da će ostvariti 6 mandata, što im je i cilj.