izvorna funkcija

Vraćaju se na staro; riječki KBC ponovno otvara dnevnu psihijatrijsku bolnicu za djecu i adolescente

24.09.2021 u 17:57

Bionic
Reading

Prostor covid odjela na Klinici za psihijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka vraća se u izvornu funkciju te se od 27. rujna ponovno otvara dnevna bolnica za djecu i adolescente, izvijestio je u petak riječki KBC

Dnevna bolnica za djecu i adolescente je u proteklom razdoblju bila izvan funkcije. Ravnatelj KBC-a Alen Ružić je istaknuo da su se tijekom proteklih mjeseci interdisciplinarnom suradnjom i velikim trudom covid timova i psihijatara covid pozitivni psihijatrijski bolesnici uspješno zbrinjavali i intenzivno nadzirali izvan Klinike za psihijatriju.

U KBC-u Rijeka posljednjih tjedana stabilan je broj bolesnika hospitaliziranih zbog covida-19, s visokim udjelom teških kliničkih slika koje zahtijevaju intenzivnu respiratornu terapiju u jedinici intenzivnog respiratornog liječenja. Zbog toga je prihvaćen prijedlog predstojnice Klinike za psihijatriju Ike Rončević Gržeta o zatvaranju covid odjela na Klinici za psihijatriju, stoji u priopćenju.

„U skladu s optimalnom organizacijom unutar ustanove i osiguravanjem pružanja što dostupnije zdravstvene zaštite svim bolesnicima, a ne samo onima s covid infekcijom, navedenu odluku prati detaljno razrađen plan postupanja s potencijalno covid pozitivnim psihijatrijskim bolesnicima za koje su osigurani drugi izolacijski prostori i trajna optimalna specijalistička skrb“, naveo je Ružić.

„Zatvaranjem covid jedinice vraćamo u funkciju dnevnu bolnicu i tri ambulante pri Zavodu za dječju i adolescentsku psihijatriju. Pri tome je najvažniji prostor dnevne bolnice za djecu i adolescente, jer niti rezervni prostor na Poliklinici nije bilo moguće iskoristiti za tu namjenu s obzirom na to da je trebao Klinici za neurologiju“, istaknula je Ika Rončević Gržeta.

Dodala je da se tom promjenom otvara mogućnost za povećanje broja postelja na Zavodu za psihološku medicinu te na Zavodu za kliničku psihijatriju te za povećanje kapaciteta dnevne bolnice pri Zavodu za psihološku medicinu.