STRAVA NA SVETICAMA

Vozač koji je usmrtio oca i sina drugooptuženi!

15.02.2013 u 16:59

Bionic
Reading

Podignuta je optužnica protiv vozača teretnog vozila Stjepana Brdarića i vozača toyote celice Igora Loborca zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj su 4. prosinca prošle godine u zagrebačkoj ulici Svetice poginuli osmogodišnji dječak i njegov 36-godišnji otac.

Prvookrivljenog 55-godišnjeg Brdarića zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo tereti da je, 'olako smatrajući da do štetnih posljedica neće doći', s glavne ceste započeo skretanje u lijevo i pritom nije propustio toyotu koja je s 86,3 kilometra na sat dolazila iz suprotnog smjera.

Drugookrivljeni 26-godišnji Loborec je, kako kažu u tužiteljstvu, pristajući na sve posljedice koje prebrza vožnja kroz naselje može izazvati, pokušao izbjeći sudar s teretnim vozilom, skrenuo u desno, izgubio nadzor nad automobilom, naletio na rubni kamen te prešao na nogostup, gdje je naletio na pet metalnih stupića, kontejner za smeće, a potom i na osmogodišnjeg Patrika i njegovog oca Darija Puljića koji su hodali nogostupom. Obojica su zadobila višestruke i po život opasne ozljede od kojih su preminuli na mjestu nesreće.

Protiv Loborca je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Njegov branitelj kaže da je on i dalje u zatvorskoj bolnici te da je u dosta lošem psihičkom stanju.