DIVNA KASNA JESEN

Volite sunce? Voljet ćete ovaj tjedan!

09.12.2013 u 10:12

Bionic
Reading

Pod utjecajem jake anticiklone vrijeme će u Hrvatskoj i cijeli sljedeći tjedan, osobito od utorka, biti pretežno sunčano, ali prohladno

U ponedjeljak će u cijeloj Hrvatskoj biti umjereno do pretežno oblačno. Rano ujutro na krajnjem jugu Dalmacije moguć je poneki lokalni pljusak, a u drugom dijelu dana u unutrašnjosti, prvenstveno u Međimurju, Podravini i Slavoniji, mjestimice će biti kratkotrajne slabe kiše. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, navečer sjeverozapadnjak, a na Jadranu slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, navečer bura. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 7 do 11, a na Jadranu od 12 do 16°C.

U utorak će tijekom jutra posvuda doći do postupnog razvedravanja pa će prevladavati sunčano vrijeme uz malu naoblaku. Puhat će slab do umjeren sjeverac, na Jadranu umjerena, na udare i jaka bura, a u obalnom gorju jak sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od -4 do 1, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 5 do 9, a na Jadranu od 12 do 17°C.

U srijedu će posvuda biti pretežno sunčano, jedino je u unutrašnjosti mjestimice moguća prolazna jutarnja magla ili niska naoblaka. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će puhati slaba, ponegdje na jugu i umjerena bura koja će do kraja dana posvuda potpuno oslabiti. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od -6 do -1, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti od 3 do 8, a na Jadranu od 10 do 15°C.

U nastavku tjedna pod utjecajem prostrane anticiklone, vrijeme se neće mijenjati pa će u cijeloj zemlji prevladavati sunčano i vedro vrijeme, u unutrašnjosti uz mogućnost za prolaznu jutarnju sumaglicu ili maglu. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, na Jadranu će u priobalju puhati slaba do umjerena bura, a na otvorenom sjeverozapadnjak. U unutrašnjosti će se jutarnje temperature zraka kretati od -5 do 0, a na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna u unutrašnjosti će biti uglavnom od 4 do 9, a na Jadranu od 10 do 15°C.