andrija klarić

Vlasnik teretane, koju je otvorio unatoč zabrani, izlazi iz pritvora

  • Autor: V. B.
  • Zadnja izmjena 02.02.2021 17:26
  • Objavljeno 02.02.2021 u 17:26
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Andrija Klarić otvorio je teretanu unatoč odlukama Nacionalnog stožera. Sada se nalazi u pritvoru. Njegov odvjetnik Gordan Marović dao je izjavu medijima

“Bit će pušten na slobodu, DORH nije tražio istražni zatvor za njega. Otišao se razdužiti i kasnije će dati izjavu za medije”, kazao je Klarićev odvjetnik Gordan Marović.

“Sve je u rukama DORH-a dojam je da ne znamo hoće li se nastaviti ili ne”, dodao je Marović i kazao da je Klarić voljan boriti se do kraja.

“On to shvaća kao borbu ne samo za svoju pravdu, nego kao borbu za sve. Po njegovom, a citiram ga sada, on smatra da je bilo dosta se ljudi ne bore za svoja vlastita prava”, ističe.

Kaže da se ne može širiti nešto što sam nemaš, misleći pritom na zarazu koronavirusom. “To je jedan paradoks. Svi koji su trenirali, svi troje koji su bili tamo, svi su preboljeli koronavirus. Andrija je jučer primijenio iste one mjere koje se primjenjuju na sudu, dakle, mjerio je temperaturu, svima je utvrđeno je li im izrečena kakva mjera. On sve te ljude osobno poznaje, nikome nije izrečena mjera samoizolacije. On osjeća nepravdu, da mjere nisu ravnomjerno raspoređene za sve”, kazao je Klarićev odvjetnik.

“Pravo na rad je pitanje osobnih sloboda i ljudskih prava. Ustav garantira pravo pred zakonom, a vidimo da nisu svi pred zakonom jednaki, jer jedni mogu raditi, drugi ne mogu”, dodao je.

“Pitanje je i same učinkovitosti mjera. Imamo eminentne znanstvenike, poput akademika Radmana koji je osporio učinkovitost tih mjera i gospodina Bakića (ni Radman, ni Bakić nisu epidemiolozi, op.a.) koji je to sve statistički obradio. ne postoji uzročno-posljedična veza između pojedinih mjera koje Stožer propisuje i samog širenja virusa i to je ono što Andrija cijelo vrijeme prigovara i ukazuje”, kazao je Klarićev odvjetnik.

Na novinarsko pitanje zašto je to učinio s obzirom na kazne i da je to napravio sam, Marović je parafrazirao Neila Armstronga: “”Ovo je mali korak za Andriju, veliki za Hrvatsku. Netko je konačno stavio svoje osobne interes ispred interesa društva., javlja N1.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!