THIMME I MATAN ETERU

Vlasnik Radija 101 priznao pogrešku i obećao donirati 500 litara vode

23.05.2014 u 16:10

Bionic
Reading

Obračun između Thomasa Alexandera Thimmea, vlasnika radija 101 i Matka Antonovića Matana, voditelja navedene postaje doživio je i svoj treći čin. Danas poslijepodne u eteru Stojedinice našla su se obojica kako bi pred slušateljima izgladila nastale probleme

Podsjetimo, Matan je prije dva dana vlasnika prozvao da je obustavio humanitarnu akciju u kojoj se prikupljala pitka voda za ljude iz poplavljenih područja. U međuvremenu ga je nazvala Thimmeova supruga i spočitnula mu neke objave na Facebooku, a s Radija 101 poslali su priopćenje u kojem su ustvrdili da je priča o obustavi netočna.

Matan je završio na prisilnom godišnjem odmoru, a potom je jutros održao i konferenciju za novinare na kojoj se pojavio i Thimme. Nakon obračuna pred novinarima obojica su se našla u eteru u rijetko viđenoj situaciji u kojoj je voditelj od vlasnika isposlovao da se ispriča za obustavljanje akcije i da donira petsto litara pitke vode onima kojima ona treba.

Uz to, Daniel Berdais, programski direktor radija, koji je na Radio 101 stigao na Thimmeov zahtjev, zatražio je od vlasnika da obeća kako će Matan po povratku s godišnjeg, u četvrtak ujutro, ponovno biti u eteru u emisiji Jutrovanje. Thimme je i na to dao pozitivan odgovor.

'Malo je suludo da sam ja u poziciji da postavljam uvjete, ali život je nepredvidiv', kazao je Matan valjda ni sam ne vjerujući što se događa u eteru.

'Oduvijek sam podržavao akciju 'Budi moja voda', ali sam prekasno obaviješten o tome i stoga sam ju obustavio da bih provjerio pravne aspekte. Nakon provjere akcija je nastavljena i voda se prikuplja i dalje. Iz mog kuta gledanja, ovo je nesporazum; ja nikad nisam bio protiv, ispričavam se u ime radija 101 i svoje osobno me. Humanitarne akcije su uvijek u fokusu Radija 101 i nadam se da će sva voda biti dostavljena onima kojima treba', kazao je Thimme.

Razgovor je potom krenuo u smjeru budućnosti Radija 101statusu honorarnih suradnika, poštivanju ugovora o koncesiji…

Na Matanovo pitanje može li Radio 101 opet biti broj jedan nakon što su ukinute brojne emisije uz činjenicu da honorarci obnašaju uredničke funkcije, Thimme je rekao kako je 'dug put od toga gdje je danas do broja jedan'.

'Radio poštuje svoj ugovor o koncesiji, a većinu posla obavljaju stalno zaposleni dok honorarci povremeno uskaču', ustvrdio je Thimme na što je Matan dodao kako to nije istina.
Razgovor je zaključen uz Beradaisovo traženje potvrde kako će se Matan nakon godišnjeg vratiti na posao.