MITROVIĆ NE POPUŠTA

Vlasnik Pinka sutra kreće avionima u obranu oduzete jahte

Željko Mitrović na svojoj jahti El Bosco (8)

Željko Mitrović na svojoj jahti El Bosco (8)

Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Nastavlja se rat na relaciji vlasnika Pinka Željka Mitrovića i Hrvatske. Nakon bojkota hrvatske glazbe i reklama za hrvatska turistička odredišta na svojoj televiziji te poziva na bojkot hrvatskih proizvoda u Srbiji Mitrović povlači novi potez

Željko Mitrović u petak je za beogradski Blic rekao da u 'ovom trenutku ostaje pri odluci da na televiziji Pink do kraja provede medijsku blokadu hrvatske glazbe i kinematografije'.

Mitrović je isto tako najavio sudsku tužbu protiv Neovisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), koje je u četvrtak javno kritiziralo njegovu najavu da će bojkotirati hrvatsku glazbu i kinematografiju u pet zemalja u kojima se emitira program televizije Pink.

NUNS je upozorio da je odluka TV Pink ‘u suprotnosti sa Zakonom o oglašavanju koji stranim pravnim i fizičkim osobama jamči ista prava kao i domaćim’. Mitrović je najavio bojkot nakon što su hrvatske vlasti oglasile prodaju njegove motorne jahte El Bosco zaplijenjene zbog kršenja propisa.

Kako donosi Večernji.hr, vlasnik srbijanske televizije Pink Željko Mitrović odlučio je sukob s Hrvatskom i svime što na bilo koji način asocira na Hrvatsku podići na višu razinu. Mitrović je izdao nalog da se u ponedjeljak svih pet zrakoplova njegove kompanije Air Pink s odvjetničkim timovima uputi na pet različitih lokacija. Prema priopćenju koje je Mitrović izdao, avioni i odvjetnici uputit će se u London, Bruxelles, Berlin, Strasbourg i u Hrvatsku.

Najavljuje se da će Mitrovićevi odvjetnici sa sobom ponijeti i opsežnu dokumentaciju o, kako se navodi, selektivnom provođenju propisa u Hrvatskoj, nezakonitom poslovanju carinskih tijela u RH kao i dokumentaciju kojom će se ukazati na korupciju unutar različitih hrvatskih državnih institucija.

Da podsjetimo, Mitrovićeva jahta koju je proizvela tvrtka Sunseeker, kupljena prije četiri godine na Croatia Boat Showu u Splitu, duga 32 metra, sa šest kabina na dvije palube, zaplijenjena je u hrvatskim vodama zbog kršenja carinskih propisa i međunarodne Konvencije o privremenom uvozu.

S obzirom na to da Mitrović nije želio platiti dva milijuna eura carine, ovoga je tjedna hrvatska carinska uprava oglasila njezinu prodaju. No, naše vlasti su bile vrlo precizne u procjeni da je Mitrovićeva jahta, inače prijavljena kao plovilo za osobne potrebe, u trenutku zaustavljanja zapravo bila u crnom čarteru.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi