lokalni izbori

Vlahušić: U vremenu pandemije Franković je 'dezertirao u Sabor'

03.05.2021 u 16:43

Bionic
Reading

Kandidat političke platforme "Dubrovnik naš Grad" za gradonačelnika Dubrovnika Andro Vlahušić izjavio je u ponedjeljak da je dubrovački gradonačelnik Mato Franković "dezertirao u Hrvatski sabor kad je Dubrovnik katastrofalno pogodila pandemija"

Vlahušić je na konferenciji za medije u Dubrovniku ustvrdio kako Franković Gradu "posvećuje pola svoga radnog vremena te da nije sposoban izvući Dubrovnik iz krize".

"Vjerujemo da mi možemo vratiti život i turiste u grad. Redovito ćemo provoditi svake godine TOMAS istraživanje o stavovima turista s ciljem povećanja zadovoljstva u svakoj ispitanoj kategoriji, pogotovo onih najlošije ocijenjenih, povećanje dnevne potrošnje za 10 posto svake godine te kumulativno povećavamo kvalitetu i uklanjamo sive točke. To je novi turistički Dubrovnik i dijelom luksuzna destinacija", rekao je Vlahušić.

Napravit ću 'ludu kulturu i zabavu 365 dana u godini'

Najavio je kako će napraviti 'ludu kulturu i zabavu 365 dana u godini' te pozvati cijeli svijet da se veseli na ulicama, restoranima i plažama Dubrovnika. "Dubrovnik će biti visoko kvalitetna cjelogodišnja destinacija primarno smještajnog turizma, dok će se izletnički turizam posebno upravljati kako bi se osigurala mjera za suživot s domaćim stanovništvom i gostima u smještajnim kapacitetima", najavio je Vlahušić.

Kandidatkinja na listi platforme "Dubrovnik naš Grad" Romana Vlašić podsjetila je kako je Dubrovnik proteklih desetak godina bio vodeće odredište sa stalnim turističkim rastom. "Tijekom zime imali smo devetnaest letova, neki su hoteli bilježili punu zauzetost od 250 dana, a i privatni smještaj bilježio je izvanredne rezultate. I onda je došla krizna godina uvjetovana Covid pandemijom. U takvoj godini Dubrovnik je ostvario najlošije rezultate od svih hrvatskih destinacija", naglasila je Vlašić.

Poručila je kako je potrebno unaprijediti destinacijske digitalne marketinške i komunikacijske kanale te u svakom trenutku pružati jasne i provjerene informacije.

Kako bi se Dubrovnik turistički oporavio, istaknuli su iz političke platforme "Dubrovnik naš Grad", potrebno je opet uspostaviti "Destinacijski menadžment" koji će donijeti plan aktivnosti za izlazak iz krize u okviru održivog i odgovornog razvoja turizma.