većinom infrastruktura

Vlada u Čakovcu donosi odluke o tri milijarde kuna vrijedim projektima za Međimurje

25.07.2019 u 06:27

Bionic
Reading

Vlada će u Čakovcu održati sjednicu na kojoj će donijeti odluke o tri milijarde kuna vrijednim projektima investiranja u Međimurje, od kojih se većina odnosi na infrastrukturu

Prije sjednice premijer Andrej Plenković obići će poduzetničke centre i tvrtke u Prelogu i Murskom Središću. U Čakovcu će se sastati s gradonačelnikom Stjepanom Kovačem i županom Matijom Posavcem. Poslije sjednice Vlade posjetit će Pribislavec i Šenkovec.

Na dnevnom redu je više od 20 točaka. Obilaznica i novi most preko Mure u Murskom Središću vrijedni su 35 milijuna kuna, preloška obilaznica 38 milijuna, a vrijednost radova na preostalim dvjema fazama čakovečke sjeverne obilaznice 98 milijuna. Osim toga, Vlada će donijeti odluku o financiranju 11 milijuna kuna vrijednih radova na obnovi čakovečkog nadvožnjaka u Kalničkoj ulici.

  • +5
Hidroelektrana Čakovec Izvor: Pixsell / Autor: Marko Jurinec

Ostale odluke uključuju financiranje kardiologije u Čakovcu, rekonstrukciju prometnica i željezničkih pruga te izgradnju lječilišno-turističkog kompleksa u Draškovcu. Vlada će također proglasiti projekt geotermalne energane nacionalnim strateškim projektom.