zatvorena sjednica vlade

Vlada predložila HEP-u članove Nadzornog odbora

  • Autor: M. Šu./Hina
  • Zadnja izmjena 14.09.2022 17:17
  • Objavljeno 14.09.2022 u 17:18
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar / CROPIX

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice u srijedu predložila Glavnoj skupštini Hrvatske elektroprivrede d.d. izbor Lukše Lulića, Gorana Granića i Jelene Zrinski Berger za članove Nadzornog odbora HEP-a, do provedbe postupka izbora članova Nadzornog odbora, a najduže na šest mjeseci.

Doneseno je još nekoliko kadrovskih rješenja.

Državnom službeniku Vedranu Kranjčeviću dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika u Ministarstvu zdravstva, do provedbe javnog natječaja za glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Državnom službeniku Draženu Antoloviću ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za cestovni promet, cestovnu infrastrukturu i inspekciju u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, s danom 1. listopada 2022., do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.

Mirela Kovač Jagar imenovana je članicom Revizijskog odbora Financijske agencije kao predstavnica Ministarstva financija.

Imenovan je dio članova Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za socijalni rad, od kojih se pet članova imenuje na prijedlog ministra, a dva člana na prijedlog Gospodarsko-socijalnog vijeća iz redova reprezentativnih sindikata i iz redova poslodavaca – Josip Majher, Tomislav Milunović, Marija Barilić, Josipa Crnoja Bartolić, Anica Ježić, Stjepan Topolnjak i Marijana Filipić.

Privremena ravnateljica Hrvatskog zavoda za socijalni rad Zorana Staničić Jereb razriješena je na osobni zahtjev, a novom je privremenom ravnateljicom imenovana Tatjana Štritof, do imenovanja ravnatelja temeljem provedenog javnog natječaja.

Na zatvorenome dijelu današnje 149. sjednice Vlade, utvrđena su stajališta Republike Hrvatske za sastanak Vijeća za opće poslove (GAC), 20. rujna 2022. S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, sadržaj se ne objavljuje, dodaje se u priopćenju.

  • +13
  • +10

149. sjednica Vlade

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Utvrđen je odgovor Republike Hrvatske na Pismo službene obavijesti Europske komisije, u vezi sa zahtjevima za pristupačnost proizvoda i usluga. Sadržaj korespondencije s EK se javno ne objavljuje, navodi se u priopćenju.

Donesena je i Odluka o dodjeli na korištenje višenamjenskih autocisterni za vodu i brodica za spašavanje s autoprikolicom iz strateških robnih zaliha. Točka je označena stupnjem "vrlo tajno", navela je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!