PR GURU NA MARKOVOM TRGU

Vlada otkrila koliki će honorar za savjetovanje Plenkovića dobiti Krešimir Macan

29.12.2017 u 13:03

Bionic
Reading

Iz Vlade su otkrili koliki će honorar dobivati PR stručnjak Krešimir Macan koji od 1. siječnja postaje posebni savjetnik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića za strateško komuniciranje

'Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković imenovao je Krešimira Macana posebnim savjetnikom predsjednika Vlade Republike Hrvatske za strateško komuniciranje, s danom 1. siječnja 2018. godine, sukladno članku 23. Zakona o Vladi Republike Hrvatske.

Posebni savjetnik predsjednika Vlade Republike Hrvatske nije u stalnom radnom odnosu u Vladi Republike Hrvatske, već po nalogu predsjednika Vlade obavlja poslove kada priroda posla to zahtijeva.

Sukladno odredbi članka 23. stavka 5. Zakona o Vladi Republike Hrvatske, Krešimiru Macanu određena je naknada za rad u iznosu od 9.000,00 kuna neto mjesečno', priopćeno je iz Vlade.

  • +4
Krešimir Macan Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas

Macanov angažman postao je moguć nakon što je Vlada u četvrtak ukinula odredbu o zapošljavanju PR agencija u državnim i javnom tijelima.

Podsjetimo, Macan je vlasnik agencije za odnose s javnošću Manjgura, a specijalnost mu je krizno komuniciranje. Početkom 2000-tih neko je vrijeme proveo i kao savjetnik za komunikaciju u premijera Ivice Račana, a radio je u u Uredu predsjednika Franje Tuđmana.