PR PEGLANJE

Plenković pripremio teren, Macan mu od Nove godine postaje posebni savjetnik

28.12.2017 u 18:33

Bionic
Reading

Nakon što je Vlada na današnjoj sjednici ukinula odredbu o zapošljavanju PR agencija u državnim i javnom tijelima, postalo je jasno da predsjednik Vlade Andrej Plenković za svog posebnog savjetnika dovodi PR stručnjaka Krešimira Macana o čemu se već neko vrijeme nagađa. Macan počinje raditi od prvog siječnja

Kako neslužbeno doznaje tportal Macan od 1. siječnja postaje posebni savjetnik premijera za strateško komuniciranje. Njegov angažman neće uključivati službeno zaposlenje na Markovom trgu, već će Macan biti vanjski suradnik.

Njegov honorar plaćat će se iz budžeta Ureda predsjednika Vlade, a ne s HDZ-ovog računa. Podsjetimo u vrijeme SDP-ove koalicijske vlade, posebna savjetnica premijera Zorana Milanovića za komuniciranje bila je Zinka Bardić, a plaćao ju je direktno SDP. Time je Milanović zaobišao uredbu koja je donesena u njegovom mandatu o zabrani zapošljavanja PR-ovaca od strane državnih tijela.

  • +4
Krešimir Macan Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas

Podsjetimo, Macan je vlasnik agencije za odnose s javnošću Manjgura, a specijalnost mu je krizno komuniciranje. Početkom 2000-tih neko je vrijeme proveo i kao savjetnik za komunikaciju u premijera Ivice Račana, a radio je u u Uredu predsjednika Franje Tuđmana.

Intervju s novim premijerovim savjetnikom pročitajte ovdje.