PR GURU U VLADI

Macan razgovara s Plenkovićem, ali posao jos nije dogovoren

12.11.2017 u 10:17

Bionic
Reading

Krešimir Macan, PR stručnjak čija je specijalnost krizno komuniciranje, mogao bi uskoro postati savjetnik za medije premijeru Andreju Plenkoviću.

S Macanom se vode razgovori, ali ništa još uvijek nije dogovoreno, neslužbena je informacija tportala.

Navodno je premijer Andrej Plenković odlučio pojačati svoj PR tim potaknut padom rejtinga, sve učestalijim napadima, posebno oko Agrokora, te lošom komunikacijom s novinarima.

Jutarnji.hr objašnjavajući razloge zbog kojih bi Macan mogao postati Plenkovićev savjetnik za medije piše da je u Vladi za sada samo glasnogovornica Sunčana Glavak, a s obzirom na reforme koje želi provesti, Plenković ne može samo odgovarati na napade, nego treba voditi komunikaciju. 'Trebaju mu i strategija i tim' kazao je njihov izvor koji je istaknuo kako je problem u tome što većina stvari nije odrađena strateški. Navodno se ne radi ni o kakvoj iznenadnoj odluci premijera.

U intervjuu za tportal Macan je odgovarajući na pitanje kakav je Plenković komunikator kazao da je bolji političar i diplomat od komunikatora.

Smatra da Plenković pažljivo bira riječi i formulacije, iako to ponekad zna ispasti 'atraktivno', kao u slučaju požara u Splitu.

'Vjerujem da će se komunikacija popraviti, vidite i sami da je sve manje tih nervoznih ispada prema novinarima. Lex Agrokor jedan je od najjačih poteza vlada u nekoliko posljednjih mandata, a vidite kako je danas pod paljbom zbog njega. Tu je hrabro zajašio gospodarskog zmaja i povukao prave poteze, ali sada je pod političkom paljbom jer očigledno nije sve ispričao kako je trebao u početku', ocijenio je Macan premijerove komunikacijske vještine.

  • +4
Krešimir Macan Izvor: Cropix / Autor: Darko Tomas

Prema najnovijem Cro Demoskopu, Plenkoviću i HDZ-u rejting pada, SDP-u i Bernardiću raste. Upitan što misli da je utjecalo na promjenu trenda Macan je kazao da bi trebalo pričekati barem još mjesec dana da vidimo radi li se o trendu, jer su zasad svi pomaci u rasponu statističke greške istraživanja.

'No usudio bih se reći da je cijela paljba oko Agrokora napravila štete, kao i sam Todorić sa svojim blogom. To je bila uvjerljivo dominantna tema mjeseca pa ćemo vidjeti što će se događati dalje u studenom', poručio je Macan u razgovoru za tportal.