LJETNA STANKA

Vlada odradila zadnju sjednicu, evo gdje će premijer i njegova ekipa na odmor

28.07.2022 u 19:56

Bionic
Reading

Zadovoljstvo glasanjem o zadnjoj točki sjednice Vlade premijer nije skrivao jer počinje dugoočekivani godišnji. Evo gdje će ministri na ljetovanje.

“Ovo je zadnja sjednica osim telefonskih kojih će biti zbog goriva. Sljedeća sjednica bit će 19. kolovoza”, rekao je premijer Andrej Plenković.

Zadnja aktivnost posjet je Istri, a potom državna rezidencija Costabella. Kaže da će na ljetovanje, kao i inače, u Rijeku, a prije toga će otići do Dalmacije, piše N1.

U drugoj državnoj rezidenciji, u onoj na Hvaru, već je predsjednik Zoran Milanović koji je danas skoknuo do Koručule gdje se slavi Dan grada. Obznanio je da se na odmoru posjekao, a nije imao pomoći vojnog liječnika zbog ministra obrane Banožića.

“Ovdje sam na Hvaru. Moja obitelj je po svijetu. Nema ljetovanja, to je uvijek neki režim. Ja idem na Alku pa na janjetinu s generalima i tako, nema ljetovanja”, rekao je Milanović.

Na ljetovanje u osobnom aranžmanu i skromnije

Neke ministrice i ministri će na ljetovanje u osobnom aranžmanu i skromnije. Ministrica Nataša Tramišak provodi ljeto u Osijeku, a ministar Marin Piletić na Papuku.

“Ništa more, ove godine idemo na Papuk”, rekao je Piletić.

Tradiciju neće napustiti niti predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji je i ovog puta na Krku. Potpredsjednik Vlade Oleg Butković bit će doma u Novom Vinodolskom, a drugi potpredsjednik Davor Božinović planira na Pag. Dva najnovija ministra Marko Primorac i Davor Filipović odmor će provesti na jugu.

“Neće biti u komadu jer već smo dogovorili neke aktivnosti, ali bit će negdje u južnoj Dalmaciji”, navodi Primorac.

Filipović kaže da će godišnji odmor biti uz dosta aktivnosti, a onaj preostali dio provest će u Splitu s obitelji i možda koji dan ode u Bol.

  • +7
Sjednica Vlade Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Iako ministar unutarnjih poslova želi na Pag, nije siguran da ga obveze u tome neće spriječiti.

“Kalendar mi se već sad puni i četiri dana ne mogu podvuć pod godišnji već sada, nadam se da se dva tjedna neće napunit jer je plan da idem na Pag”, rekao je Božinović.

Ministrica turizma pak ima tu sreću da može spojiti ljetovanje s radnim aktivnostima.

“Ja sam u Crikvenici i tamo ću biti malo sa svojom obitelji, ali naravno i radno jer ćemo imati sastanke s turističkim sektorom”, rekla je Brnjac.

Možda je najjednostavnije Olegu Butkoviću koji je iz turističke destinacije pa neće mijenjati lokaciju. Svi akteri političke scene već imaju najavljene obveze poput proslave Oluja, Alke i sličnih aktivnosti. No, za ljetovanje će imati barem nekoliko dana i sve će biti u redu dok god imaju račun.