ZATVORENA SJEDNICA

Vlada obavila još jednu seriju imenovanja

14.12.2016 u 17:37

Bionic
Reading

Vlada je danas na zatvorenom dijelu sjednice donijela niz kadrovskih rješenja. Mario Šiljeg imenovan je državnim tajnikom u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, a Krešimir Ivančić pomoćnikom ministra poljoprivrede. Ivo Bašić imenovan je glavnim tajnikom Ministarstva turizma

Vlada je, zbog isteka roka od šest mjeseci, ponovno dala ovlaštenje državnom službeniku Hrvoju Žulju za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva kulture, s danom 23. prosinca 2016., do imenovanja glavnog tajnika ministarstva temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, najduže do šest mjeseci.

Članicom Upravnog vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Vlada je imenovala Anu Odak. Vlada je razriješila dosadašnju predsjednicu Upravnog vijeća Hrvatske agencije za hranu Mirjanu Mataušić-Pišl te članicu vijeća Božicu Rukavinu. Istodobno je predsjednicom Upravnog vijeća Hrvatske agencije za hranu imenovala Jelenu Đugum.

Vlada je razriješila dosadašnjeg predsjednika, zamjenicu predsjednika i članove Vijeća Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo Mirka Tatalovića, Dianu Božić, Josipa Čuletića i Tinu Bucaka, te je novim članovima Vijeća Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom natječaju, imenovala Danijela Turkalja, Andriju Vidovića, Josipa Čuletića, Sanju Steiner i Mirka Božića. Vlada je predsjednikom i zamjenikom predsjednika Vijeća Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo imenovala Danijela Turkalja i Andriju Vidovića.

Vlada je donijela zaključak kojim predlaže Glavnoj skupštini Hrvatske poštanske banke d.d. izbor članova Nadzornog odbora na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Odluci o izmjenama Odluke o uvjetima i postupku za izbor i/ili imenovanje kandidata za članove nadzornih odbora u trgovačkim društvima od strateškog i posebnog interesa za RH, i to Željka Lovrinčevića i Marijanu Vuraić Kudeljan