SJEDNICE

Vlada o šumama i mirovincima, Sabor raspravlja o najmu stanova

01.03.2018 u 07:18

Bionic
Reading

U četvrtak se održava redovita sjednica Vlade, na kojoj će se osim o novim nacrtima prijedloga zakona, odlučivati i o isplati naknada zaposlenima u osnovim i srednjim školama, dok će u Saboru teme biti poslovnik te stanogradnja

U četvrtak će se održati redovita sjednica Vlade na čijem su dnevnom redu, među ostalim, Nacrt prijedloga zakona o šumama te zakonski prijedlozi o izmjenama i dopunama Zakona o dobrovoljnim mirovinskim fondovima i Zakona o mirovinskim osiguravajućim društvima.

  • +7
Vlada Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

U nastavku 7. sjednice Hrvatskoga sabora zastupnici će pak, među ostalim, raspravljati o izmjenama i dopunama Poslovnika Hrvatskoga sabora za koje oporba tvrdi kako su pokušaj ograničavanja slobode govora zastupnika.

Vladajući ističu da bi izmjene trebale rezultirati učinkovitijim radom na plenarnim sjednicama i smanjiti mogućnost zloporaba poslovničkih mogućnosti.

  • +20
Sabor Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Najveće izmjene u Poslovniku odnose se na aktualno prijepodne i repliku te na institut stanki koji bi se trebao prebaciti u popodnevni termin. Raspravljat će se o najmu stanova, kao i o društveno poticajnoj stanogradnji, POS-u.