namazi s predsjednikovim likom

Da Vučić doslovno iskače iz paštete, pobrinuo se za to vlasnik najvećeg poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj

28.02.2018 u 22:34

Bionic
Reading

Novosadska Industrija mesa Matijević, u vlasništvu Petra Matijevića, ovih dana u prodaju je pustila paštete s likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

Pored pašteta s Vučićevim likom, Industrija mesa Matijević prodaje mesne nareske s čije se ambalaže također smiješi srbijanski predsjednik.

Dio srbijanskih medija nesklonih mu tvrdi kako se dio pašteta dijeli građanima u sklopu akcija Vučićeve Srpske napredne stranke, a potez mesne industrije naišao je na zgražanje velikog dijela javnosti koji smatra kako Vučić ionako 'iskače iz paštete'.

Valja napomenuti to da je tijekom nedavnog Vučićeva posjeta Zagrebu u sklopu hrvatsko-srpskog gospodarskog foruma u Hrvatskoj gospodarskoj komori stigla i Branka Grubor, direktorica Industrije mesa Matijević u vlasništvu Petra Matijevića koji je tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća bio poznati zagrebački ugostitelj.

Biznismen Petar Matijević vlasnik je desetina poduzeća koja se bave poljoprivredom, trgovinom i ugostiteljstvom te posjeduje 27.000 hektara obradivih površina.

U fokus hrvatske javnosti došao je 2015., kada je od Envera Moralića kupio dvije poljoprivredne zadruge s 1500 hektara poljoprivrednog zemljišta, čime je postao najveći privatni vlasnik poljoprivrednog zemljišta u Hrvatskoj. Matijević je, kako sam kaže, kupio dvije poljoprivredne zadruge, u Starim Jankovcima i Negoslavcima, jer je tamo proveo djetinjstvo.

Često je na naslovnicama srbijanskog tiska koji mu spočitava građevinsko mešetarenje, a poduzetnik kojeg se smatra jednim od najbogatijih Srba najavljuje i investiranje u hrvatski turizam.   

  • +4
Petar Matijević Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjić

Govoreći pak o djetinjstvu i paštetama, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nedavno se prisjetio jedne ne odveć vesele epizode koju je podijelio s građanima Srbije.

Vučić je naime evocirao uspomene iz djetinjstva kad ga je otac tjerao da jede paštetu u crijevu kojoj je prošao rok trajanja, kazavši kako je to bilo 'najodvratnije jelo' koje je ikad okusio. Je li Vučiću Matijevićeva pašteta boljeg okusa, teško je reći jer se srbijanski predsjednik o tome još uvijek nije izjasnio.

  • +19
Aleksandar Vučić u osnovnoj školi u Vrginmostu Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor