HDSSB SLAVI PET GODINA

'Vlada Jadranke Kosor je nesposobna!'

22.04.2010 u 15:25

Bionic
Reading

Povodom petogodišnjice osnivanja HDSSB-a dio članstva te stranke na čelu s Vladimirom Šišljagićem i Krešimirom Bubalom okupio se danas u Osijeku pred vratima zgrade osječko-baranjske Hrvatske gospodarske komore gdje su podsjetili da prije pet godina u tu zgradu nisu mogli ući

'Danas su ta vrata, vidjeli smo, za HDSSB otvorena. Sada znamo da je prije pet godina ulazak u zgradu i osnivanje stranke u njoj osobno spriječio tadašnji premijer Ivo Sanader preko predsjednika HGK Nadana Vidoševića', izjavio je Vladmir Šišljagić, predsjednik stranke.

Zgrada HGK HDSSB-ovcima je bitna, jer je nakon razlaza sa Sanaderovim HDZ-om 2005. Branimir Glavaš odlučio osnivački skup svoje nove stranke održati na tom mjestu, ali okupljeni su poljubili zaključana vrata i na kraju otišli u obližnji hotel.

Šišljagić je rekao da se ta stranka od osnivanja zalagala za regionalizaciju Hrvatske i fiskalnu decentralizaciju, ali tome se protivila politika pod Sanaderovim vodstvom. Kritizirao je i aktualnu vladu Jadranke Kosor.

'Od početka smo upozoravali na kriminal i korupciju, a Sanader ni kada je bio premijer nije shvaćao ili nije htio priznati da je upravo on na vrhu te kriminalne strukture. Sada, kada treba poduzeti konkretne korake i projekte vidimo da ni ova vlada nije za to sposobna. Za hrvatski narod bit će tim bolje što prije budu raspisani novi izbori', ocjenio je Šišljagić.

HDSSB-ovci su pozvali zainteresirane na proslavu pete obljetnice osnivanja, koja će se održati u dvorani Zrinjevac u Osijeku, 24. travnja.