novo prepucavanje

Viteško alkarsko društvo napalo Bulja tvrdeći da je remetio samu Alku. On im odmah žestoko odgovorio

11.08.2021 u 18:18

Bionic
Reading

Sukob oko Alke odnosno provođenju epidemioloških mjera na njoj dobila je novi nastavak. Podsjetimo nakon sukoba i prepucavanja sinjskog gradonačelnika Mire Bulja s predstavnicima Nacionalnog stožera, a potom i Vlade na čelu s premijerom Andrejem Plenkovićem, sada se su se u sve uključila trojica najviših predstavnika Viteškog alkarskog društva (VAD). Oni su objavili priopćenje kojim se ograđuju od Bulja

Predsjednik Upravnog odbora VAD-a, Stipe Jukić, predsjednik Časnog suda Boško Vladović te predsjednik Nadzornog odbora Hrvoje Markulin u priopćenju su kritizirali ponašanje Bulja zarad postizanja 'vlastitih političkih ciljeva'.

'Izražavamo žaljenje što gradonačelnik Grada Sinja gosp. Miro Bulj ponašanjem i odnosom prema alkarskim svečanostima nije bio na nivou koji zaslužuje funkcija prvog čovjeka grada. Kao dugogodišnji član Viteškog alkarskog društva, jedno vrijeme alkarski momak, potom i član Upravnog odbora, dobro je upoznat sa složenom organizacijom i odvijanjem manifestacije. Stoga nemamo racionalno objašnjenje njegova ponašanja i ignorantskoga odnosa prema najvišim državnim dužnosnicima izbjegavanjem protokolarnih obveza. Ponašanjem na alkarskom trkalištu za Baru, Čoju i Alku, učestalim ulascima na stazu remetio je regularnost natjecanja, onemogućavajući jednake uvjete za sve alkare. Žalosti nas što je javnu funkciju koju obnaša očigledno pokušao iskoristiti za promociju svojih političkih ciljeva', stoji u priopćenju. Njega u cijelosti možete pročitati ovdje.

Bulj im je odmah odgovorio na Facebooku u statusu naslovom "Alku moramo vratiti narodu'. 

"Sve što HDZ-u služi se diglo na zadnje noge kako bi me oblatilo!Ja nastavljam služiti samo dragom Bogu, mom narodu i vlastitoj savjesti čuvajući tradiciju i vrijednosti našeg Sinja!

Sinj je zlatni buzdovan i od davnine junački megdan, Sinj kao i naša Alka su junaštvo i čojstvo, čast i stav, a ne kukavičluk i poltronstvo!", napiso je Bulj.