JESENJI TJEDAN

Više sunca i topline tek za vikend

26.08.2013 u 13:55

Bionic
Reading

Do vikenda nas očekuje nastavak promjenjivog vremena s izmjenama sunca i kiše. Stabilizacija s više sunca i stupnjeva Celzijusa trebala bi uslijediti za vikend, najavljuju prognostičari

U utorak će u cijeloj Hrvatskoj biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom i povremenom kišom ili grmljavinskim pljuskom. Ujutro je u unutrašnjosti moguća kratkotrajna magla, a najviše oborine očekuje se u noći na srijedu na području srednje i južne Dalmacije. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera, a na Jadranu će puhati slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 11 do 16°C, a na Jadranu od 15 na sjeveru do 23°C na jugu. Najviša dnevna u cijeloj Hrvatskoj kretat će se od 22 do 27°C.

U srijedu se u cijeloj Hrvatskoj nastavlja promjenjivo i nestabilno vrijeme. I dalje će posvuda biti djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom uz povremenu kišu ili grmljavinski pljusak. U unutrašnjosti je ujutro ponegdje moguća kratkotrajna magla, a u noći na četvrtak u većem dijelu zemlje očekuje se smirivanje vremena i razvedravanje. U unutrašnjosti će vjetar biti slab promjenjiva smjera, a na Jadranu će puhati slab zapadnjak i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će se kretati od 12 do 17°C, a na Jadranu od 15 na sjeveru do 23°C na jugu. Najviša dnevna u cijeloj će Hrvatskoj biti od 21 do 26°C.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima u četvrtak se u većem dijelu Hrvatske očekuje pretežno sunčano vrijeme s mogućim nestabilnostima i ponekim pljuskom u unutrašnjosti Istre, Gorskom kotaru, Lici i dalmatinskom zaleđu.

U petak na srednjem i južnom Jadranu i zaleđu će opet biti promjenjivo oblačno s pljuskovima kiše, dok će u ostalim predjelima biti uglavnom sunčano i suho.

Za vikend se očekuje stabilizacija vremena pa će u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno sunčano. Tek ponegdje je popodne uz dnevni razvoj naoblake moguć poneki kratkotrajan prolazan pljusak. Vjetar će biti slab do umjeren sjevernih smjerova, a na Jadranu se očekuje smjena noćnog burina i dnevnog maestrala. Temperatura zraka u unutrašnjosti će biti u blagom porastu, dok na Jadranu neće biti veće promjene.