radikali

Više od polovice njemačkih desničara spremno je na nasilje

03.05.2019 u 14:22

Bionic
Reading

Od 24.000 vlastima poznatih desnih radikala u Njemačkoj, svaki drugi je nasilan, priopćilo je u petak njemačko ministarstvo unutarnjih poslova

„Od 24.000 registriranih desnih radikala, njih 12.700 naginje nasilju, a dio njih i oružanom nasilju“, proizlazi iz priopćenja saveznog ministarstva unutarnjih poslova izdanog na upit zastupnika i unutarnjopolitičkog glasnogovornika Liberalno-demokratske stranke (FDP) Konstantina Kuhlea.

U razgovoru za dnevnik Neue Osnabruecker Zeitung, Kuhle zahtijeva novi koncept u borbi protiv desnog radikalizma na internetu. Za to će biti potrebno, kako je rekao, radikalne promjene u ministarstvima.

„Mi moramo poboljšati digitalne kompetencije i opremljenost državnih ureda koje prate aktivnosti desnih radikala na internetu“, rekao je Kuhle.

On je također zatražio i bolju koordinaciju između državnih odvjetništava i pokrajinskih ureda za medije, u čijoj je nadležnosti i internet.

Ministarstvo unutarnjih poslova je priopćilo kako uredi za zaštitu ustavnog poretka prate internetske aktivnosti profila i kanala radikalno desne scene, što se odnosi i na komunikacijske platforme.