PREMIJER U PROBLEMIMA

Orban mađarske turiste šalje na Balaton, a on krstari Jadranom: Na Visu mu se pokvario gumenjak pa je žicao prijevoz na plodove mora

07.08.2022 u 17:53

Bionic
Reading

Mađarski premijer Viktor Orban iz godine u godinu ponavlja turistima u svojoj zemlji kako bi trebali ostati kod kuće i stimulirati domaću potrošnju, no on se ne odriče tako lako uživanja na hrvatskoj obali. Ipak, ovog ljeta je doživio i manju neugodnost

I dok za domaću upotrebu ispaljuje izjave poput 'više Balatona, manje Jadrana' ili one famozne rečenice o uzurpaciji 'mađarskog mora', zbog koje su se čak i na Zrinjevcu blago uznemirili, čim dođe vrijeme za ljetni odmor, Orban je već na Jadranu.

Ranijih godina ljetovao je na Mljetu, a prema pisanju mađarskih medija njemu i njegovim ministrima u tome olakšava Laszlo Szijj, četvrti najbogatiji Mađar i vlasnik velike građevinske tvrtke Dunaaszfalt, čiju jahtu je ranijih godina koristio Orban i niz njegovih ministara.

Orban se ove godine odlučio za Brač, što otkrivamo na Instagram stranici konobe Gajeta u Milni.

Potom je Slobodna Dalmacija objavila fotografiju njihovog bivšeg suradnika Borisa Vrkića koji se s mađarskim premijerom uslikao na pasari u uvali Rukavac na Visu.

'Pokvario mu se gumenjak pa sam njega, suprugu i tjelohranitelja prebacio do obale. Bili su dobro raspoloženi. Preporučio sam im gospodina Jankova zvanog Beba, u čijem su restoran uživali u plodovima mora', ispričao je Vrkić za Slobodnu te dodao kako osoblje restorana nije znalo da im u goste dolazi mađarski premijer.

Inače, Orban je još prije tri dana sudjelovao na skupu američkih konzervativaca u Dallasu, gdje se srdačno družio s bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom.