LJETU STIŽE KRAJ

Vikend lijep i ugodan, od ponedjeljka pogoršanje

01.09.2016 u 10:22

Bionic
Reading

U petak posvuda pretežno sunčano uz malu, u unutrašnjosti mjestimice i umjerenu naoblaku. Poslijepodne na zapadu i sjeveru unutrašnjosti te u priobalnom gorju sjevernog Jadrana postoji mala mogućnost za pokoji lokalni pljusak. U unutrašnjosti vjetar slab, a na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 11 do 16, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 26 do 31, a na Jadranu od 27 do 32°C

U subotu posvuda pretežno sunčano uz malu naoblaku. Poslijepodne će u gorskoj unutrašnjosti postojati mala mogućnost za pokoji lokalni pljusak. U unutrašnjosti vjetar slab, a na Jadranu slaba i umjerena bura i sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 12 do 17, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna temperatura od 27 do 32°C.

U nedjelju će vrijeme biti nestabilnije i promjenjivije u odnosu na prethodno razdoblje. I dalje će biti pretežno sunčano, ali uz češće periode s malom i umjerenom naoblakom. Prema kraju dana povećavat će se vjerojatnost i za kratkotrajne lokalne pljuskove, uglavnom na zapadu unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu. Zapuhat će slab i umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 13 do 17, a na Jadranu od 22 do 26°C. Najviša dnevna temperatura od 28 do 33°C.

U ponedjeljak će posvuda biti promjenjivo do pretežno oblačno uz povremenu kišu ili pljuskove s grmljavinom, češće duž Jadrana i u okolnim područjima. Tijekom dana će jugozapadnjak okretati na sjeverne smjerove. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 14 do 18, a na Jadranu od 21 do 25°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 20 do 25, a na Jadranu od 24 na sjeveru do 29°C na jugu.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, u utorak će vrijeme biti povoljnije, ali i dalje uz mogućnost za mjestimičnu kišu ili pljuskove. Osjetnija stabilizacija te porast temperatura se očekuje tek od sredine tjedna.