NEVRIJEME ZADAJE MUKE

[FOTO/VIDEO] Zbog jake kiše Požega i okolica pod vodom, u Vidovcima snažna bujica nosila sve pred sobom

06.06.2021 u 14:57

Bionic
Reading

Požega i okolna naselja poplavljena su nakon obilne kiše koja je pala u nedjelju

Požega, Vidovci, Drškovci, Vranduk i druga okolna sela poplavljena su u nedjelju nakon što je pala veća količina kiše, piše Dnevnik.hr

U Vidovcima je zabilježena i vodena bujica s Vidovcima. Voda je nosila kante, granje i smeće, u dvorištima voda i mulj, javlja portal pozega.eu.

Vidovci: Jako nevrijeme pogodilo požeštinu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galović/Pixsell

''Sva prigradska naselja uz Požešku goru su pod vodom. Imamo više od 30 dojava, svi su na terenu'', kazali su iz JVP-a Požega. Ceste su pod vodom nakon što su se izlili poplavljeni odvodni kanali u naseljima.

Poplava kod Požege Izvor: Društvene mreže / Autor: Portal Požega

O svemu se priopćenjem oglasio i MUP.

'Oko 13 sati područje Požege zahvatile su obilne oborine (50 do 70 po četvornom metru). Stvorile su se blatne bujice, koje su se slijevale s okolnih brda noseći granje i smeće. Najveći problemi su u gradu Požegi i naseljima Drškovci, Vidovci i Dervišaga.

Nevrijeme u Požegi Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MUP

Poplavljeno je dosta dvorišta i podruma kuća, a problemi su i na lokalnim cestama. Ima i manjih odrona. Zbog vode u Dubrovačkoj ulici u Požegi zaustavljen je i željeznički promet (na relaciji Požega – Pleternica). U naselju Vidovci isključen je napon u električnoj mreži zbog opasnosti za vatrogasce.

  • +23
Vidovci: Jako nevrijeme pogodilo požeštinu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Angažirane su sve operativne snage (policija, vatrogasci, komunalno poduzeće, djelatnici HEP-a, Hrvatske vode te Područni ured civilne zaštite Požega) koje rade na saniranju posljedica nevremena. Zbog mnogobrojnih poziva građana, dio njih se „prelijeva“ u Županijski centar 112 Osijek', stoji u priopćenju.