pokret slobodnih građana

[VIDEO] U Srbiji pretučen oporbeni lider, razbili mu glavu u blizini birališta

03.04.2022 u 14:21

Bionic
Reading

U Srbiji je napadnut lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović.

Kako je potvrđeno za N1 Beograd, Grboviću je razbijena glava ispred biračkog mjesta Galenika. Pretučen je jer je primijetio da pripadnici SNS-a koriste paralelne biračke popise.

N1 Beograd objavio je snimku samog napada.

Lider Pokreta slobodnih građana rekao je da se njegovi napadači nalaze u prostorijama mjesnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) kao i u prostorijama mjesne zajednice Nova Galenika.

Kako je javio reporter N1, na toj lokaciji je sada mirno i dodaje da su prisutna dva patrolna vozila policije, kao i više inspektora.

Predsjednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević rekao je da se napad na Grbovića nije dogodio na biralištu.

Napadanuti i drugi političari

Napadnut je i dužnosnik iz redova Srpske napredne stranke Bratislav Jugović, objavio je predsjednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević. Navode je potvrdio i sam Jugović. Rekao je da je napadnut jutros oko 9 sati na biralištu u Čačku te dodao da ga je napadač prvo vrijeđao da je “Vučićev bot”. Naveo je da je udaren u jagodičnu kost.

Napadnut je i aktivist pokreta “Ne davimo Beograd”, kandidat za vijećnika Miloš Vučković, ispred biračkog mjesta u Ulici Pante Srećkovića, kada je pokušao spriječiti vođenje paralelnih popisa od strane aktivista Srpske napredne stranke, koji su građanima govorili i kako da glasaju.

“Nakon što im je prišao, grupa SNS batinaša ga je okružila i prvo vrijeđala, da bi ga zatim jedan od njih više puta udario i izbio mu telefon iz ruke. Vučković, na sreću, nije pretrpio teže povrede. Napad je prijavljen policiji koja je izašla na teren, ali nije privela napadača, koji je ušao na biralište. Nakon što je na tamo stigao i Radomir Lazović, kandidat koalicije Moramo, ista grupa ljudi i osoba koja je napalo Vučkovića, prijetila mu je da će ga naći, da znaju gdje živi i da će mu napasti obitelj”, naveli su u priopćenju.