DETEKCIJA TERENA

[VIDEO] Rusi napravili uređaj koji otkriva snajperska gnijezda

  • Autor: Vanja Majetić
  • Zadnja izmjena 04.07.2019 06:48
  • Objavljeno 04.07.2019 u 06:48
Antisnajperski uređaj Sosna

Antisnajperski uređaj Sosna

Izvor: Društvene mreže / Autor: screenshot

Tijekom ovih dana održanog međunarodnog vojno-tehničkog sajma naoružanja i vojne opreme Armija-2019, ruska tvrtka Shvabe Holding predstavila je najnoviju verziju opreme za skeniranje terena Sosna, specijalizirane za otkrivanje optičkih ciljnika koje koriste neprijateljski snajperi

Kako piše portal Russia Beyond the Headlines, antisnajperski uređaj Sosna u automatskom režimu rada detektira pozicije snajperista koji koriste optičke nišane ili optoelektroničke uređaje na daljinama i do 2500 metara.

Prema navodima proizvođača, modificirani uređaj, za razliku od osnovne verzije, posjeduje bežični sustav upravljanja, a pored toga smanjena je njegova težina, kao i dimenzije.

Upravljanje uređajem izvodi se putem tablet računala, dok se cjelokupni pribor može montirati na sklopivi tronožac ili na različite tipove vozila.

'U ovom trenutku naš uređaj nema konkurencije na međunarodnom tržištu', naveo je proizvođač Shvabe Holding.

Ovaj uređaj može se upotrijebiti za zaštitu objekata od posebnog značenja, no njegova ključna zadaća otkrivanje je protivničkih snajperista tijekom izvođenja protuterorističkih operacija.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Алексей Рузин

Međunarodni vojno-tehnički sajam naoružanja i vojne opreme Armija - 2019 održan je od 25. do 30. lipnja u Moskvi.

Prema postojećim planovima, sajmovi slične tematike trebali bi se ubuduće održavati i u ostalim ruskim gradovima. Na tim sajmovima očekuje se sudjelovanje više od 1500 tvrtki i organizacija koje će predstaviti više od 27.000 proizvoda i projekata što se nalaze u fazi razvoja.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!