SJEVERNA MAKEDONIJA

[VIDEO] Premijer poručio da će hodati bos kako bi povećao plaće, a čelniku oporbe uputio nepristojnu gestikulaciju

28.10.2019 u 21:09

Bionic
Reading

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev obećao je u nedjelju da će prosječna plaća u toj zemlji već iduće godine iznositi 500 eura te da će povećati mirovine i plaće u sektoru zdravstva i obrazovanja, obećavši da zbog ispunjenja tog cilja doći pod svaku cijenu pa i 'hodati bos, ako treba', dok je čelniku oporbe nepristojnim gestom poručio da će 'malo sutra doći na vlast'

'Pod svaku cijenu, ako treba hodat ću i bos, ali iduće godine prosječna plaća će iznositi 500 eura. Povećanje plaće započet će u svim sektorima. Ne samo minimalne, koja već iznosi skoro 250 eura, već i prosječne plaće. Osim toga, već od početka sljedeće godine povećat ćemo i mirovine', najavio je Zaev na tribini vladajućeg Socijaldemokratskog saveza u nedjelju u Prilepu.

Zaev je obećao i da će liječnici-specijalisti već u prvom kvartalu 2020. godine imati prosječnu plaću od 1500 eura, a nadodao je i kako njegova vlada nije uzela niti jedan euro kredita.

'Pred svima odgovorno tvrdim da nismo uzeli niti jedan euro kredita. Zato su ovakve politike pravi put. To znači da Makedonija može paralelno rješavati sva povijesna pitanja, a istovremeno i ekonomske probleme. Kreirali smo rast gospodarstva od 3,6 posto, a ove godine imamo odlične šanse za postizanje rasta od četiri posto', kazao je Zaev.

Izvor: Društvene mreže / Autor: RTV KLAN

Govoreći u Prilepu, Zaev nije propustio nepristojnom gestikulacijom poručiti čelniku oporbenog VMRO-DPMNE Hristijanu Mickoskom da će 'malo sutra doći na vlast'.

Zaev je Mickoskom poručio da sam sebe obmanjuje ako misli da će doći na vlast na prijevremenim parlamentarnim izborima koji će se u toj zemlji održati 12. travnja iduće godine.

Politički čelnici u Sjevernoj Makedoniji su, nakon odluke europskih lidera da odgode početak pristupnih pregovora EU sa Skopljem, donijeli jednoglasnu odluku o prijevremenim izborima. Prethodno će biti postavljena tehnička vlada koju će voditi tehnički premijer, čiji mandat bi trebao započeti 3. siječnja 2020. godine.